Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Osobní auto srazilo v Třebíči chodkyni a od nehody ujelo, policisté žádají svědky o spolupráci

/
/
/
230 Zobrazení



Policisté z dopravního inspektorátu Třebíč hledají svědky dopravní nehody, která se stala v pátek 24. listopadu zhruba dvě minuty po patnácté hodině ve Znojemské ulici v Třebíči v prostoru čtyřramenné křižovatky s Družstevní a Kubišovou ulicí.

„V tu dobu byla křižovatka řízená světelnou signalizací. Dosud neznámý řidič podle zatím zjištěných informací jel po Družstevní ulici ve směru od Vltavínske ulice s nezjištěným osobním motorovým vozidlem. Při průjezdu křižovatkou, kde odbočoval vpravo ve směru jízdy ke Stříteži, srazil nezletilou chodkyni, která se pohybovala prostorem křižovatky přes vyústění Družstevní ulice mimo vyznačený přechod pro chodce a šla ve směru od Zahradníčkovy ulice k ulici Na Hvězdě.
Neznámý řidič z místa dopravní nehody odjel směrem k Stříteži, aniž by splnil své zákonné povinnosti a dopravní nehodu s chodkyní řešil. Při dopravní nehodě se chodkyně zranila a musela být ošetřena v třebíčské nemocnici, odkud byla po ošetření propuštěna do domácího léčení. U nezletilé chodkyně provedla policejní hlídka dechovou zkouškou v nemocnici v Třebíči s negativním výsledkem,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Nezletilá chodkyně měla na sobě podle informací policistů oblečena tmavé oblečení, na zádech batoh světlejší barvy a na nohách světlou obuv. „Na místě nehody měla nezletilé chodkyni poskytnout nezbytnou první pomoc starší žena, která mohla celou situaci vidět. V místě se v době události pohybovalo větší množství vozidel a chodců. Proto policisté věří, že se podaří získat svědky této události.

Obracíme se zejména na ženu, která měla zraněné dívce pomáhat po nehodě, apelujeme s výzvou na neznámého řidiče, který měl účast na předmětné události, aby se přihlásili osobně nebo telefonicky na dopravním inspektorátu územního odboru Třebíč. Obracíme se na řidiče modrého vozu Hyundai, který stál v Družstevní ulici první v koloně, v době, kdy nezletilá chodkyně vstoupila do vozovky,“ dodala Dana Čírtková.

Policisté se současně se obrací na všechny řidiče, kteří se místem události v inkriminovanou dobu pohybovali a mají k dispozici kamerový záznam z palubních kamer, aby se přihlásili policistům. „Žádáme všechny očité svědky – řidiče, chodce – této události, kteří by svou výpovědí mohli přispět k řádnému objasnění věci, aby se se svědectvím přihlásili buď osobně na dopravní inspektorát v Třebíči nebo telefonicky na telefony 606 831 122, 725 292 453 nebo na linku 158, případně na mail: martin.sarkany@pcr.cz nebo lukas.pachl@pcr.cz,“ uzavřela tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter