Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opravy na silnici mezi Ždírcem a Chrudimí před zimou končí, silničáři se na ni vrátí na jaře

/
/
/
474 Zobrazení



Úsek silnice I/37 mezi Ždírcem nad Doubravou a hranicí Kraje Vysočina s Pardubickým krajem směrem na Chrudim v délce 1900 metrů prošla od konce srpna opravou. V úterý 1. listopadu ji Ředitelství silnici a dálnic ČR uvedlo do režimu předčasného užívání stavby.

V průběhu dvou měsíců prošly opravou dva úseky v celkové délce 1900 metrů. Na tuto část silnice I/37 se tak mohl vrátit provoz doposud vedený po objízdných trasách.
V rámci několika etap provedli silničáři výměnu až tří asfaltových vrstev včetně recyklace za studena, sanaci ulámaných krajnic v minimální šířce jednoho metru včetně rekonstrukce nezpevněných krajnic, pročištění silničních příkopů a propustků včetně jejich případné úpravy atd.
V první polovině listopadu zde ale ještě řidiči narazí na lokální omezení, která souvisí s nutnými výspravami. Ty je nezbytné provést před zimou na té části silnice, která doposud neprošla opravou, aby byl zajištěn v době zimní údržby bezpečný provoz.

Průběh rekonstrukce silnice mezi Ždírcem nad Doubravou a Chrudimí


Opravu zbylé, dosud neopravené část komunikace v délce 4500 metrů, zahájí investor po zimní technologické přestávce během druhého čtvrtletí 2023.

  • Facebook
  • Twitter