Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kluci z vesnice to ve městě vyhráli, Jihlava hostila oblastní kolo ve hře pIšQworky

/
/
/
466 Zobrazení



Škola ekonomiky a cestovního ruchu v Jihlavě uvítala první listopadový den týmy ze základních škol Vysočiny. Celkem dvanáct týmů se střetlo ve hře pIšQworky. Některé týmy nechtěly nic nechat náhodě a stejně tak, jako profesionální sportovci, tak raději dorazily na místo turnaje o chvilku dříve, aby se účastníci stihli aklimatizovat na budoucí střetnutí.

Hned od prvního přivítání bylo poznat, že všechny týmy využily kovidové pauzy pro zdokonalení svých schopností. Každou volnou chvíli hráči využívali pro připomenutí si svých osvědčených vítězných postupů. Ale vyhrát může jen jeden. Byť sázce bylo mnoho, nejen pohár pro vítěze a desková hra od partnera soutěže Albi, ale i postup do krajského turnaje, tak se celý den odehrával ve velmi přátelském duchu. Jak žáci, tak i učitelé jasně dokázali, že na Vysočině žijí pouze usměvaví a společenští lidé. Dokonce i padaly návrhy na meziškolní přátelské cvičné utkání před začátkem příštího ročníku.

Hned po úvodní prezentaci si kapitáni týmů vylosovali soutěžní skupiny, ve kterých ověří své síly, schopnosti a znalosti. Nejlépe na tom byly týmy Beetles z Biskupského gymnázia Žďár nad Sázavou a Popeláři ze Základní školy Zhoř, které obsadily favorizující první pozice ve skupinách. Že jim ale ostatní šlapou na paty, se měli účastníci obou týmů přesvědčit hned ve čtvrtfinále v play-off. Hned tři remízy a tři rozstřely. Byť se přes první kolo pavouka dostaly, tak na druhé už nestačily. PastonBR a Kluci z vesnice jim v semifinále ukázaly, že se chtějí poprat o celkové vítězství v turnaji. Po těsném finálovém zápase, s nejmenším možným rozdílem, nakonec zdvihl pohár pro vítěze tým Kluci z vesnice a na svoji Základní školu Batelov vezou zasloužené vítězství.


  • Facebook
  • Twitter