Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opilý řidič zůstal s autem po nehodě na kolejích v Golčově Jeníkově

/
/
/
1199 Zobrazení



V pondělí 11. května ve večerních hodinách havaroval v Golčově Jeníkově čtyřiatřicetiletý řidič osobního auta, které po nehodě zůstalo stát v kolejišti, a musel být na trati zastaven provoz.

Před jedenáctou hodinou večer jel čtyřiatřicetiletý řidič vozu Peugeot po silnici třetí třídy směrem k silnici I/38, v místě chráněného železničního přejezdu vyjel vpravo do kolejiště, kde zůstal stát. (úvodní foto, archiv Policie ČR)
„Řidič se vydal směrem k vlakové stanici, kde se máváním snažil upozornit na vozidlo v kolejišti. Muže si všiml strojvedoucí nákladního vlaku, který směřoval do místa, kde stálo auto a vlakovou soupravu tak stihl zastavit a zabránit střetu s vozidlem. Policisté u řidiče osobního vozu zjistili dechovou zkoušku 1,55 promile alkoholu, opakované měření ukázalo 1,64 promile. Dál zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu a muž, který s s ním havaroval, není a nikdy nebyl vlastníkem řidičského oprávnění,“ přiblížila nehodu policejní mluvčí Stanislava Miláčková s tím, že ke zranění osob nedošlo. Muži hrozí podle informací policistů až tříletý trest odnětí svobody.

Dalšího řidič pod vlivem alkoholu zaznamenali policisté z policejní stanice v Přibyslavi v pondělí 11. května kolem půl dvanácté v noci na ulici gen. Luži. Osmadvacetiletý muž řídil nákladní vozidlo Ford. „Součástí silniční kontroly byla také dechová zkouška, jejíž výsledek byl 0,28 promile alkoholu. Také výsledky opakovaných měření byly pozitivní. Policisté muži na místě zakázali další jízdu a vše zadokumentovali. Muž se bude zodpovídat z přestupku na úseku dopravy před příslušným správním orgánem,“ dodala tisková mluvčí.

V Jihlavě kontrolovali v pondělí 11. května krátce před půlnocí jihlavští policisté v Hradební ulici osobní auto Renault, jehož řidičem byl pětadvacetiletý muž. „V rámci silniční kontroly policisté u muže provedli dechovou zkoušku a naměřená hodnota byla 0,36 promile alkoholu. Výsledek opakovaného měření byl také pozitivní. V jízdě už muž pokračovat nesměl. Případ policisté zadokumentovali jako přestupek na úseku dopravy, kterým se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ přidala třetí případ Stanislava Miláčková.

Dva řidiče, u nichž test na drogy vykázal pozitivní výsledek, odhalili v pondělí 11. května také třebíčští policisté. „Prvního z řidičů zastavila policejní hlídka kolem desáté hodiny večer v Sucheniově ulici v Třebíči. Jednalo se o devatenáctiletého řidiče vozidla BMW. Test na zjištění ovlivnění omamnými a psychotropními látkami vykázal přítomnost kokainu. S výzvou k podrobení se lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu muž souhlasil.
Druhého z řidičů kontrolovali policisté ve Sportovní ulici o hodinu později, kolem jedenácté hodiny večer. Test na drogy byl u devětatřicetiletého řidiče vozidla Škoda pozitivní na amfetamin. Také v tomto případě policisté muže vyzvali k podrobení se lékařskému vyšetření, což však bezdůvodně odmítl. Přestupkovým jednáním na úseku dopravy se dále bude zabývat příslušný správní orgán,“ uzavřela tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter