Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Opilý cyklista havaroval na Světelsku, hrozí mu pokuta

/
/
/
644 Zobrazení



Ve středu 12. srpna po desáté hodině večer havaroval na silnici II/150 v Mrzkovicích na Havlíčkobrodsku čtyřiačtyřicetiletý cyklista, který jel ve směru na Světlou nad Sázavou.

„Při havárii se zranil a zdravotníci ho museli převézt do nemocnice v Havlíčkově Brodě k ošetření a následné hospitalizaci. Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která měla pozitivní výsledek. První dechová zkouška vykazovala hodnotu 1,47 promile alkoholu v dechu. Opakovaná měření vykazovala hodnotu 1,28 a 1,37 promile alkoholu v dechu. Následným ohledáním jízdního kola policisté zjistili, že není vybaveno přední svítilnou bílé barvy a funkční zadní svítilnou červené barvy. Cyklista je podezřelý z přestupku, který policisté zadokumentovali a předají k vyřízení do správního řízení,“ popsal policejní mluvčí Martin Hron.

Při dopravních kontrolách nebo při šetření dopravních nehod se podle Martina Hrona policisté stále častěji setkávají s cyklisty, kteří jsou pod vlivem alkoholu. „Zřejmě si neuvědomují, že cyklista je řidič nemotorového vozidla, které nesmí řídit pod vlivem alkoholu. Cyklistovi může být za tento přestupek uložena ve správním řízení pokuta až do výše 50 000 korun,“ dodal Martin Hron.

  • Facebook
  • Twitter