Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ondřej Květon kadetským mistrem České republiky

/
/
/
1035 Zobrazení



Skvělého úspěchu dosáhl na víkendovém mistrovství České republiky staršího žactva ve stolním tenisu v Praze člen havlíčkobrodské Akademie HB Ostrov Ondřej Květon.

Patnáctiletý český reprezentant se stal hrdinou celého šampionátu. V pražské sportovní hale Jedenáctka si vybojoval hned dva mistrovské tituly, k cennému zlatu ve dvouhře totiž přidal titul i ve čtyřhře společně Martinem Skotnicou z TTC Ostrava 2016.

Ondřej Květon v Praze splnil roli jednoho ze spolufavoritů turnaje. Patnáctiletý stolní tenista, který se od loňského léta připravuje v havlíčkobrodské akademii HB Ostrov, ve finále po dramatickém boji porazil českou jedničku a aktuálně nejlepšího kadeta Evropy Šimona Bělíka z TTC Ostrava 2016. Jejich souboj o zlato přinesl dramatickou podívanou. Favorizovaný Bělík, který v Praze obhajoval titul z loňského šampionátu v Ústí nad Labem, měl zápas skvěle rozehraný. Vedl 2:0 na sety, jenže Ondřej Květon nesložil zbraně a dokázal skóre postupně otočit ve svůj prospěch. O vítězi vyrovnaného utkání nakonec musela rozhodnout sedmá sada. A v ní na stranu havlíčkobrodského borce převážila větší bojovnost a vůle po vítězství. Ondřej Květon rozhodující set vyhrál 11:7 a zaslouženě se radoval z cenného mistrovského titulu.

Ondřej Květon s deblovým parťákem Martinem Skotnicou a trenérem Davidem Štěpánkem

Další medaili do sbírky HB Ostrov Havlíčkův Brod přidal Filip Karel, který s rakovnickým Janem Pisárem obsadil třetí místo ve čtyřhře starších žáků. Tuto soutěž ovládl Ondřej Květon s Martinem Skotnicou.

Ondřej Květon se pečlivě připravuje na mládežnický vrchol tohoto roku, kterým bude juniorské mistrovství Evropy v Ostravě. Nejbližší reprezentační akcí mladého stolního tenisty z havlíčkobrodské Akademie HB Ostrov bude skvěle obsazený turnaj světového mládežnického okruhu v polském Wladyslawowu Polish Junior & Cadet Open 2019.

Příjemný pohled na nejlepší debly M-ČR staršího žactva 2019 v Praze
  • Facebook
  • Twitter