Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od pondělí začne Jihlava koordinovat dobrovolnickou pomoc

/
/
/
596 Zobrazení



Jihlava bude ve spolupráci s Oblastní charitou Jihlava koordinovat dobrovolníky na nákupy pro starší lidi anebo např. pro hlídání dětí.
Na jihlavském magistrátu a v sociálních zařízeních města se od čtvrtka množí nabídky pomoci od studentů, kteří se hlásí jako dobrovolníci pro pomoc malým dětem nebo seniorům.

„Nechceme, aby se nabídky pomoci štěpily a rozdrobovaly, a proto nabízíme pomoc s koordinací dobrovolníků,“ uvedl radní pro sociální věci a školství Daniel Škarka. Město podle jeho slov zřídí od pondělí v budově magistrátu na Masarykově náměstí č. 2 koordinační centrum.

„Od pondělí 16. března uzavře město Jihlava Turistické a informační centrum (TIC) ve Věžní ulici č. 1 a jeho pracovníky přesune na druhé pracoviště na Masarykově náměstí č. 2. Tady budou všichni společně pomáhat s organizací, koordinací a registrací dobrovolníků,“ uvedl radní s tím, že pracovnice TIC budou registrovat zájemce – dobrovolníky a uzavírat s nimi smlouvy a zároveň budou také sbírat požadavky na využití pomoci dobrovolníků.

„Na jedné straně jsou například starší lidé, kteří se bojí jít do obchodu na nákup, aby se nenakazili. Na straně druhé dobrovolníci z řad studentů, kteří naopak rádi s nákupem někomu staršímu pomohou. A my je všechny spojíme dohromady,“ doplnil Daniel Škarka.

Partnerem města bude Oblastní charita Jihlava, která aktuálně připravuje podobu smluv pro dobrovolníky.

  • Facebook
  • Twitter