Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od pondělí mohou otcové a partneři v Brodě nejen k porodům

/
/
/
898 Zobrazení



Vedení Nemocnice Havlíčkův Brod rozhodlo, že od pondělí 30. listopadu mohou tatínci a partneři být přítomni u porodu, u screeningových vyšetření i navštívit maminku s miminkem na oddělení šestinedělí. Podmínkou je ochrana úst a nosu -respirátor FFP2.

Tatínci u porodu mohli být po celou dobu, ale nesměli k ultrazvukovým screeningovým vyšetřením, ani na návštěvy. Od pondělí už mohou být oporou svým partnerkám i při těchto vyšetřeních nebo jít na oddělení šestinedělí na návštěvu, a to na jednu hod. denně. Platí to ale pouze pro partnery a tatínky, tedy pouze jedna osoba a vždy po domluvě se zdravotnickým personálem.
Pokud je ale tatínek či partner Covid-19 pozitivní či v karanténě, jeho přítomnost není možná.
Předporodní kurzy jsou prozatím zrušeny, ale stále nemocnice nabízí individuální bezplatné konzultace. „Nastávající maminky a jejich partneři tak mají možnost s námi konzultovat svá porodní přání, popovídat si o vedení porodu a možnostech předporodní i porodní péče v naší nemocnici,“ řekla Denisa Dostálová. V letošním roce se v Nemocnice Havlíčkův Brod prozatím uskutečnilo 1270 porodů.
Do normálního režimu se navracejí i gynekologické ambulance a menší operační výkony.

Úvodní foto: ilustrační, archiv Nemocnice Havlíčkův Brod

  • Facebook
  • Twitter