Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od pátku zavřou v Jihlavě výpadovku na Pelhřimov

/
/
/
1577 Zobrazení



Od pátku 23. října bude v Jihlavě na tři dny zcela uzavřena pelhřimovská výpadovka. Práce na silnici u obchodního centra Aventin jsou zatím plánované do neděle 25. října, rezerva při nepříznivém počasí je potom stanovena od pondělí 26. do středy 28. října.

Zatím se počítá s víkendovou variantou uzavírky, kdy je klidnější provoz. Kvůli pokládání finálních povrchů na okružní křižovatce u obchodního centra Aventin má být kompletně obousměrně uzavřena silnice II/602 v úseku mezi Hosovem a Jihlavou. Dojde zde k dokončení výstavby povrchů okružní křižovatky a opravě povrchů nezrekonstruované části v místě plánovaného původního zásobovacího napojení obchodního centra.

Odbor dopravy magistrátu města Jihlavy vydal souhlas s objízdnou trasou přes Větrný Jeníkov. Většina aut tak musí počítat s objížďkou dosahující téměř 35 kilometrů.

Obousměrná objížďková trasa pro veškerý provoz bude vedena z křižovatky silnice II/602 s II/131 vlevo po silnici II/131 Opatovem, Zbilidy, Šimanovem a Větrným Jeníkovem, vpravo po silnici II/523 do Jihlavy na obchvat města Jihlavy, nebo na ulici Na Dolech směr centrum a zpět. Délka objízdné trasy je 34,5 kilometru.

Pro vozidla veřejné linkové osobní dopravy jsou stanoveny objížďky podle výšky autobusů. Do výšky 3,3 metru budou spoje vedeny ve směru od Jihlavy z II/602 do Rantířovské ulice po trase Rantířov – Vyskytná nad Jihlavou – Ježená – zpět na II/602 – dále v původní trase. V opačném směru stejnou trasou v opačném řazení.

Spoje jedoucí na Kostelec (kvůli uzavírce v úseku od okružní křižovatky na Kostelec) pojedou z II/602 – III/01945 (Rantířovská ulice) po trase Rantířov – Vyskytná nad Jihlavou – Ježená – zpět na II/602 – III/01944 přes Dvorce a Cejle.

Linky s vozidly výšky nad 3,3 metru musí být vedeny ve směru od Jihlavy ze silnice II/602 v Jihlavě na silnici – II/523 ulici Na Dolech směr Bílý Kámen na křižovatku se silnicí III/13112 vlevo po silnici III/13112 přes Plandry na křižovatku se silnicí III/01945 ve Vyskytné nad Jihlavou, následně vpravo po silnici III/01945 na Ježenou a zpět na II/602 a dál v původní trase. V opačném směru stejnou trasou v opačném řazení. Uzavírka si vyžádá dočasné přemístění zastávek Jihlava, Hosov a Jihlava, Hosov, Háj. Ty budou dočasně přemístěny na stávající zastávku Jihlava, poliklinika.

  • Facebook
  • Twitter