Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Od čtvrtka opět do jihlavského muzea

/
/
/
757 Zobrazení



Od čtvrtka 3. prosince mohou návštěvníci do znovu do expozic jihlavského muzea, prostory muzea se otevírají v době od 9.00 do 17.00. Pro vstup do muzea nadále platí všechna aktuální hygienická nařízení i nově nastavená kapacitní omezení.

Protože předvánoční výstavy byly kvůli uzavření muzea k vidění jen krátce, rozhodli se je v muzeu prodloužit a plánované výstavy tak přesouvají na příští rok.
V přízemí je ve velkém sále k vidění autorská výstava polenského výtvarníka Petra Vlacha s názvem Sny za stavu bdělosti.
V mázhauzu začne v úterý 8. prosince výstava Jan Bechyně – známý neznámý, připomínající sté výročí narození významného českého entomologa, který se proslavil v zahraničí a u nás zůstává doposud nedoceněn.
V malém výstavním sále pokračuje výstava Skleněná krása ze sbírek jihlavského muzea představující užitkové, dekorativní a osvětlovací sklo z muzejních depozitářů.
Na arkádách budou k vidění nejen vítězné snímky z fotografické soutěže Photographia Natura, v letošním roce tematicky zaměřené na interakci v přírodě. Na muzejní půdě je nová výstava s názvem Plané rostliny jako jídlo, koření i lék, která představuje plané rostliny pokročilejším znalcům i těm, kteří chtějí dobře rozpoznat konkrétní druhy. Návštěvníkům muzejního Facebooku a Instagramu určitě není neznámá, protože na těchto sítích už proběhla komentovaná prohlídka výstavy s kurátorem Jiřím Juřičkou.

Pobočka v Telči a hrad Roštejn jsou v tento čas jako každoročně uzavřeny. Stálé expozice třešťské pobočky Muzea Vysočiny Jihlava se pro veřejnost otevřou také ve čtvrtek 3. prosince. V období Vánoc jsou pro návštěvníky nepochybně největším lákadlem třešťské betlémy. Letos je od 15. prosince doplníme krátkodobou instalací obrazů a drobných plastik s motivem Madony s dítětem, jenž je s obdobím Vánoc nerozlučně spjatý.

  • Facebook
  • Twitter