Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Očkovací centrum v Havlíčkově Brodě funguje sedm dní v týdnu

/
/
/
3809 Zobrazení



Očkovací centrum Nemocnice Havlíčkův Brod, které se nachází v budově onkologie, rozšířilo dny pro očkování. Aktuálně funguje sedm dní v týdnu. Největší skupinou, která se zde očkuje, jsou senioři 80+.

V týdnu od 1. do 7. března naočkuje přes čtyři sta zájemců, převážně z řad veřejnosti. Aktivní je také výjezdní očkovací tým, který očkuje přímo v domovech pro seniory a domovech s pečovatelskou službou. Rozšíření dnů pro očkování bylo možné s větší dodávkou vakcín. K dnešnímu dni naši zdravotníci naočkovali zhruba pět tisíc osob. S očkováním zdravotníků jsme začali 2. ledna 2021, s očkováním veřejnosti pak 22. ledna 2021.

Nemocnice také zajišťuje od března 2020 odběrové místo na Rozkošské ulici pro testování na Covid-19, které je nepřetržitě v provozu. Denně testujeme okolo 250 pacientů PCR testy nebo antigenními testy. Počty pozitivních výsledků aktuálně opět narůstají. Denně se pohybují kolem stovky nových případů. Také počet hospitalizovaných pacientů s Covid-19 roste, přičemž jsou plně vytíženy kapacity oddělení ARO a interní JIP, kam jsou umístěni pacienti ve vážném stavu.

  • Facebook
  • Twitter