Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Obyvatel Jihlavy Jan Slabý oslavil sté narozeniny

/
/
/
613 Zobrazení



Sto let oslavil v úterý 8. prosince Jan Slabý, bývalý ředitel Jihlavských dřevařských závodů. K významnému životnímu jubileu mu popřála primátorka města Jihlavy Karolína Koubová. Setkání proběhlo za souhlasu členů rodiny.

Jan Slabý je už od pohledu rázným člověkem, který si vždy šel za svým cílem. Při setkání s primátorkou města začal své životní vyprávění příběhem o stavbě Slavíčkovy ulice, kterou zajistil za svého působení v Jihlavských dřevařských závodech. Bývalý místostarosta Slavonic si ve svém životě prošel povinnou vojenskou službou u pohraniční stráže. Přibližně dvacet let pracovně strávil také v Rakousku.

„Když jsem nastoupil do Jihlavy, tak jsem vstával v 4.45, abych byl v šest ráno v práci. Pracoval jsem do dvou hodin a pak jsem ještě chodil do průmyslové školy, kde jsem byl do devíti do večera. Domů jsem se vracel v půl jedenácté a druhý den znovu. Takto jsem to vydržel čtyři roky,“ vypráví Jan Slabý. Ke stým narozeninám byl Janu Slabému z rukou primátorky věnován dárkových koš, tombakový čtverec, kytice a pamětní list.

Od stých narozenin navštěvují zástupci města jubilanty každý rok. „Je neuvěřitelné, kolik elánu pan Slabý má. Ten čiší i z jeho poutavého vyprávění a hlavně z momentů v životě, které značí, že si vždy šel tvrdě za svým cílem. Ještě jednou mu k významnému jubileu gratuluji,“ uvedla primátorka města.

Jan Slabý v debatě s primátorkou Karolínou Koubovou
  • Facebook
  • Twitter