Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Oblastní charita Třebíč má novou koordinátorku pro pomoc ukrajinským lidem

/
/
/
577 Zobrazení



Koordinováním pomoci ukrajinským lidem se v Oblastní charitě Třebíč začala od dubna zabývat nová humanitární pracovnice Pavlína Kovářová. Cílem její práce je navazovat kontakty s úřady, obcemi, farními charitami v obcích, s ubytovateli ukrajinských uprchlíků i se samotnými ukrajinskými lidmi, zajímat se o to, co potřebují, a hledat možnosti pomoci v konkrétních problémech.

Například zprostředkovává doprovod na úřady, pomáhá s nákupy, bydlením, hledáním práce, zajištěním školní docházky a s tlumočením.

Jaký byl Váš první pracovní týden?
„Do sídla Oblastní charity Třebíč na ulici L. Pokorného přišlo v průběhu týdne pět skupin ukrajinských matek a dětí, kterým jsme poskytli potravinovou a materiální pomoc v akutní nouzi. Celkem šlo o třináct dospělých a jedenáct dětí,“ říká nová koordinátorka a pokračuje: „Zjišťovali jsme také jejich momentální situaci: vybavenost přechodného bydliště, aktuální stav žádostí o humanitární dávky, integraci dětí do vzdělávacích zařízení. Nabídli jsme jim podporu i v dalších dnech a mohou také využít službu tlumočníka při komunikaci s úřady, poskytovateli vzdělávání či zaměstnavateli.“

V průběhu týdne byla také řada potřebných lidí obsloužena v charitním Šatníku na Polance. Odnášeli si to, co jim naléhavě chybí – oblečení, postýlky, kočárky, matrace, povlečení, přikrývky, hračky, nádobí…

Šatník je od dubna opět otevřen pro veřejnost v úterý 9.00–12.00 a ve čtvrtek 14.00–17.00.

Na návštěvu v jinou dobu je třeba se předem domluvit telefonicky na č.: 775 179 314

Co Vás čeká v následujících dnech?
„Chci dále pokračovat v komunikaci a rozvíjet spolupráci se sociálními odbory města i s okolními obcemi, s Úřadem práce Třebíč, odkud k nám některé osoby přicházely. Rozjedu se do farností a na venkov, kde budu zjišťovat, jaká je tam aktuální situace, domlouvat se s osobami a spolky poskytujícími ubytování, s čím jim můžeme pomoci a jak dále spolupracovat,“ uzavírá koordinátorka.

  • Facebook
  • Twitter