Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O víkendu startuje také v Jihlavě Evropský týden mobility

/
/
/
264 Zobrazení



V sobotu 16. září začíná v Jihlavě v rámci Evropského týdne mobility Festival Cyklospeciality a na mistrovství ČR a Slovenska v jízdě na skládacích kolech, součástí akce v Českém mlýně bude i Elitavers dej.

Evropský týden mobility odstartuje v sobotu v areálu Českého mlýna Festivalem Cyklospeciality a Brompton mistrovství České republiky a Slovenska. Jihlava bude vůbec poprvé v historii tento závod hostit. Návštěvníci se mohou těšit na doprovodnou soutěž o Best Dress, soutěž ve skládání kola Brompton na čas nebo na hlavní závod. Ten je, včetně doprovodných soutěží, otevřený i široké veřejnosti. „Pokud vlastníte skládací kolo Brompton a chtěli byste při této příležitosti poměřit své síly s ostatními, neváhejte a zaregistrujte se,“ láká David Florián, PR manager Cyklospecialit.

Ačkoliv se jedná o prestižní podnik konaný po celém světě, jeho hlavním smyslem je přiblížit legendární anglické skládačky širší veřejnosti a umožnit členům komunity vzájemné každoroční setkání. Propozice závodu naleznete zde a on-line přihlašovací formulář vyplníte zde. Další podrobnosti pak najdete na www.cyklospeciality.cz.

Možnost zažít závodní atmosféru budou mít také děti s rodiči, pro které si místní sportovní akademie Elitavers přichystala závody na koloběžkách, v běhu a na kole.

V sobotu 16. září se v rámci Evropského týdne mobility uskuteční v Jihlavě také tradiční Běh pro zoo. Startuje se na Dětském dopravním hřišti a okruhy jsou připraveny jak pro děti, tak i pro dospělé. Veškerý výtěžek z akce poputuje zoologické zahradě.

V pondělí 18. září dorazí na Masarykovo náměstí VRTmobil, jehož pracovníci vám přiblíží cestování budoucnosti, tedy to, co o vysokorychlostních tratích ještě nevíte. Společně s VRTmobilem bude ve stejný den na náměstí prezentována vodíková mobilita. Veřejnost si bude moci od 14. hodin prohlédnout auta s vodíkovým pohonem Toyota Mirai a Hyundai Nexo a vodíkový autobus slovenského výrobce Mobility & Innovation, kterým se budou moci zájemci i svézt.

Součástí pondělního programu Evropského týdne mobility bude také akce Zdravé Vysočiny, Senior Pointu, Státního zdravotního ústavu a Krajské hygienické stanice Kraje Vysočina Parky v pohybu a pochod proti Alzheimerově chorobě. Uskuteční se Na Skalce od 10.00 do 13.30 a připojit se může každý.

  • Facebook
  • Twitter