Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O víkendu se na Vysočině rozsvítí vánoční stromy, začíná advent

/
/
/
1014 Zobrazení



První adventní víkend přinese na Vysočiny první rozsvícené vánoční stromy, další se potom rozsvítí v obcích a městech regionu během příštího týdne.

Rozsvícení vánočního stromu ve Ždírci nad Doubravou se uskuteční v sobotu 30. listopadu v 17.00 na náměstí 9. května, součástí bude doprovodný program s koňským spřežením a zazní kolegy v podání dechového kvintetu a žáků Mateřské a Základní školy ve Ždírci nad Doubravou.

Zahájení adventního času mají na programu v sobotu 30. listopadu na Husově náměstí v Polné. V 16.00 zazní koledy před radnicí, v 16.30 se koná zahájení vánoční výstavy, od 17.00 proběhne hudební program na náměstí, v jehož rámci se rozsvítí vánoční strom, přijede Nebeský pošťák a účastníci uvidí závěrečný ohňostroj.

V Jaroměřicích nad Rokytnou se bude konat na první adventní neděli 1. prosince v 17.00 v Komenského ulici. Vánoční koledy nám zazpívají děti z mateřské a základní školy.

V Kamenice nad Lipou museli tradiční vánoční strom, jímž byl smrk stříbrný na náměstí Čsl. armády před zámkem, pokácet, protože ho napadl kůrovec a rychle sesychal. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu se uskuteční v neděli 1. prosince v 16.30, kdy se rozsvítí oba sousední smrky.

V Želivě proběhne v neděli 1. prosince v 15.00 adventní prohlídka kláštera, kostela a betlémů. Předprodej a rezervace vstupenek je v návštěvnickém centru kláštera. Vstupné 150 Kč. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu začíná v 16.00 v sále kulturního domu pohádkou a hudebním vystoupením. V 17.00 se v parku rozsvítí vánoční strom a zazní koledy od dětí ze základní a mateřské školy.
Tradiční Zahájení adventu a rozsvícení vánoční výzdoby města se uskuteční v neděli 1. prosince od 17.00 na náměstí v Třešti. Zazpívá pěvecký sbor Základní umělecké školy v Třešti.

Chotěbořské Vánoce u kašny začínají v neděli 1. prosince od 15.30 na náměstí T. G. Masaryka v Chotěboři.

Rozsvícení vánočního stromku s Ježíškovou poštou připravili na neděli 1. prosince v Lesonicích od 17.00 v parku na návsi.

První adventní koncert nazvaný Filmové vánoce s Beladona Quartet zazní v neděli 1. prosince od 18.00 v chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Polné
Smyčcové kvarteto si připravilo slavné melodie od 50. let až po současnost. V úpravách ušitých na míru smyčcům zazní nezapomenutelné melodie oblíbených autorů filmové hudby Johna Williamse, Ennia Morriconeho, Nina Roty a dalších věhlasných skladatelů. Vstupné 100 Kč.

Vánoční výstava betlémů začíná v neděli 1. prosince v přízemí radnice v Polné a bude otevřená do 19. prosince včetně víkendů v čase od 9.00 do 16.00.

Rozsvícení a zdobení stromečku připravili na pondělí 2. prosince od 17.00 ve Škrdlovicích před kaplí.

  • Facebook
  • Twitter