Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Kriminalisté dopadli na Žďársku a Jihlavsku distributory drog

/
/
/
1130 Zobrazení



Dva dealery drog zadrželi v jeden den policisté na Žďársku, jednoho z nich zajistili více než devadesát sáčků s pervitinem bezprostředně poté, co ho přivezl do Žďáru nad Sázavou.

„Šestadvacetiletého muže zadrželi kriminalisté ve Žďáru nad Sázavou poté, co přicestoval na území města vlakem s novou zásobou drog. Zajistili u něj dvaadevadesát sáčku s pervitinem. Muž byl obviněný z toho, že od srpna letošního roku na Žďársku drogy prodával dalším osobám nebo je v některých případech poskytl zdarma. V minulosti byl pro různorodou trestnou činnost odsouzen i jako mladistvý. Poslední trest mu soud uložil v roce 2014 v souvislosti s majetkovou trestnou činností,“ přiblížila policejní mluvčí Stanislava Miláčková.
Druhého z obviněných mužů kriminalisté zadrželi ve stejný den ve večerních hodinách na jedné z ulic Žďáru nad Sázavou. „Dvaadvacetiletý muž byl obviněný z toho, že drogy distribuoval dalším osobám přinejmenším od března letošního roku. Pervitin osobám prodával nebo je poskytoval výměnou například za různé elektronické spotřebiče. Muž byl za drogovou trestnou činnost odsouzen na konci loňského roku, kdy mu byl uložen podmíněný trest odnětí svobody,“ dodala tisková mluvčí.

Na základě shromážděných důkazů policejní komisař zahájil trestní stíhání obou dealerů. „Šestadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvaadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výrovy a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal Radek Uhlíř, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Obviněnému šestadvacetiletému muži za uvedenou trestnou činnost hrozí podle informací policistů až pětiletý trest odnětí svobody. V případě dvaadvacetiletého muže se jedná až o desetiletý trest.

Dalšího jednadvacetiletého muže ze Žďárska, který v Jihlavě distribuoval drogy, obvinil policejní komisař. „Obviněn byl ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Drogy muž distribuoval přibližně od začátku letošního roku. Poskytoval je mladým lidem na hudebních akcích nebo jiných místech města. Za psychotropní látku zájemci platili, nebo jim ji muž poskytoval zdarma,“ doplnila policejní mluvčí Jana Kroutilová. Dopadnout distributora drog se kriminalistům podařilo na základě jejich výborné operativní činnosti. Případ dále vyšetřují.

  • Facebook
  • Twitter