Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O bramborovou pochoutku Vysočiny po třinácté

/
/
/
479 Zobrazení



Třináctý ročník soutěže O bramborovou pochoutku Vysočiny pořádá Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod ve spolupráci s Českým bramborářským svazem, z. s., v pátek 21. října v gastrostudiu Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod v ulici Bratříků 851. 

Soutěž je určena žákům středních škol a středních odborných učilišť s gastronomickým zaměřením. Soutěžící musí být žáky denního studia střední školy v tříletém, čtyřletém nebo nástavbovém oboru vzdělání. Do soutěže se přihlásilo šest dvoučlenných týmů.
Úkolem soutěžního družstva je připravit dva soutěžní pokrmy:

  • polévku, při jejíž přípravě soutěžící použijí jako hlavní ingredienci brambory
  • hlavní chod – bezmasý slaný pokrm, při jehož přípravě soutěžící povinně použijí tři suroviny:
    a) jako hlavní ingredienci syrové nebo vařené brambory
    b) čerstvé houby (jakýkoliv druh včetně žampiónů)
    c) čerstvý sýr (z kravského mléka, ovčí nebo kozí podle vlastního výběru).

„Dvojice soutěžících bude mít deset minut na přípravu pracoviště a 75 minut na společnou přípravu obou pokrmů, na společnou prezentaci obou pokrmů před porotou mají vymezený čas 15 minut, poté budou mít soutěžící deset minut na úklid svého stanoviště,“ popsala Marie Mrázová, zástupce ředitele školy pro praktické vyučování.

  • Facebook
  • Twitter