Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Novinka v Nemocnici Pelhřimov: Bezlepkový automat

/
/
/
405 Zobrazení



Nemocnice Pelhřimov rozšířila nabídku občerstvení o zdravou stravu. Nově byl v prostoru chirurgických ambulancí instalován bezlepkový automat, který nabízí pokrmy a potraviny bez lepku, bez laktózy a bez cukru. Lidé si tak mohou vybrat z hotových jídel, zdravých svačin nebo dietních a proteinových tyčinek.

„Rozšíření nabídky občerstvení je reakcí na požadavky pacientů a zaměstnanců. Navíc jsme nemocnice podporující zdraví a ke správnému způsobu života patří i kvalitní stravování. Lidé si v automatu mohou vybrat podle dietního semaforu pokrmy buď bezlepkové, bezlaktózové nebo bez cukru,“ popsal Jan Mlčák, ředitel pelhřimovské nemocnice.

Nemocnice Pelhřimov je prvním zdravotnickým zařízením v Kraji Vysočina a jedním z prvních v republice, kde byl bezlepkový automat instalován. „Hotová jídla v našich automatech jsou vařena dle českých receptur, masa z vybraných chovů, bez lepku a bez konzervantů. Mají dlouhou trvanlivost a díky speciální metodě zavařování mohou býti uchovávána i v teplotách do 30 stupňů,“ sdělila Lucie Welserová, zástupkyně projektu „Jak pomoci lidem se stravovacími omezeními pomocí bezlepkových automatů“ a dodala, že jídla jsou díky snadnému ohřátí vhodná i do ne úplně standardních podmínek, kde není k dispozici kuchyň, např. v nemocnici, v práci, na dovolené apod.
Mezi další sortiment, který je v automatu k dostání patří například bezlepkový chléb, husí a cizrnová paštika, čokolády bez cukru, lepku i laktózy, proteinové tyčinky nebo alkalická voda. Automat je vybaven mincovníkem na mince a bezkontaktní čtečkou na kreditní karty.

V areálu Nemocnice Pelhřimov je rozmístěno celkem 11 nápojových a jídelních automatů. Čtyři z nich nabízí teplé nápoje, zbývajících 7 nabízí nápoje studené a dále občerstvení (bagety, oplatky atd.).

  • Facebook
  • Twitter