Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nové záludné otázky z astronomie zodpoví v Jihlavě

/
/
/
697 Zobrazení



Letošní předposlední přednášku nazvanou Nové záludné otázky z astronomie pořádá ve čtvrtek 13. prosince Muzeum Vysočiny Jihlava, v Malovaném sále bude od 17.00 přednášet Zdeněk Mikulášek z Masarykovy univerzity v Brně. 

Proč je nejtepleji, když je Slunce plné skvrn? Jsou hnědí trpaslíci hnědí? A konečně: Kolik nov má jedna kilonova? Přednáška uvádí nově vydanou knihu prof. Mikuláška Nové záludné otázky z astronomie.

Zdeněk Mikulášek působí na Ústavu teoretické fyziky a astrofyziky Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Mezi jeho hlavními obory patří fotometrie a spektra proměnných hvězd a studium atmosférické extinkce. Zdeněk Mikulášek také patří mezi přední české pedagogy a popularizátory astronomie a astrofyziky.

Přednáška se koná ve spolupráci s Pobočkou Vysočina České astronomické společnosti a s Jihlavskou astronomickou společností.

  • Facebook
  • Twitter