Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nové pojízdné rentgeny usnadňují zdravotníkům v jihlavské nemocnici práci

/
/
/
293 Zobrazení



Méně nachozených kilometrů s pojízdným přístrojem vážícím stovky kilogramů, rychlý přenos dat, kvalitnější snímky. To jsou největší výhody nově pořízených pojízdných rentgenů. V celé jihlavské nemocnici byl pouze jeden, který radiologičtí asistenti převáželi mezi pacienty napříč pavilony. Nově pořízené přístroje jim navíc ušetří čas.

„Určitě je komfortnější nevozit přístroje po dlouhých chodbách, přes prahy a výtahy. Jednoznačně dlouhé převozy nedělají dobře ani samotným přístrojům,“ pochvaluje si radiologický asistent Martin Burian. Celkem tři nové přístroje slouží pro pacienty napříč nemocnicí. Jeden je na dětském oddělení, liší se od ostatních nejenom tím, že je na něm obrázek žirafy: „Oproti ostatním přístrojům má navíc přenosný panel menších rozměrů, umožňující umístění do schránky pod inkubátorem. Nepřijde tak do kontaktu s miminkem, a to může nerušeně zůstat v inkubátoru. Je to výhoda tedy jak pro miminko, tak pro personál, který nemusí novorozence vyndávat,“ popisuje Martin Burian. Tento rentgen slouží pouze pro dětské oddělení, využije se už pro ty nejmenší na novorozenecké JIP, ale samozřejmě i na ostatních dětských jednotkách intenzivní péče nebo standardních odděleních.

Pojízdný rentgen na urgentním příjmu jihlavské nemocnice

Druhý rentgen se využije na jednotkách intenzivní péče, které jsou soustředěné v jednom pavilonu. Třetí je na infekčním oddělení a jeden stávající zůstává na urgentním příjmu, kde slouží například pro pacienty na ARO.
Pojízdné rentgeny využijí všichni pacienti, u kterých zdravotní stav nedovoluje opustit lůžko a lékaři potřebují jejich snímek. Vyšly celkem na 9 976 000 korun a pořízeny byly díky evropskému programu REACT.

  • Facebook
  • Twitter