Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nová výstava v novoměstské nemocnici představuje kouzlo krajiny Českomoravské vrchoviny

/
/
/
164 Zobrazení



Nová výstava je k vidění v současnosti ve foyeru pavilonu chirurgických oborů Nemocnice Nové Město na Moravě, představuje krajinářské fotografie jimramovského rodáka Zdeňka Bureše.

K fotografování se poprvé Zdeněk Bureš dostal v deseti letech. Jeho prvním učitelem byl starší bratr, pak pokračoval v době svých učňovských let. Fotografický kroužek, který tehdy navštěvoval, vedl vyučený fotograf a také velice dobrý učitel. Po vojně byl pak Zdeněk Bureš častým hostem dvou renomovaných jimramovských fotografů Jindřicha Vápeníka a Jiřího Sedláka.

„Z nich jsem tahal rozumy. Společně jsme pak vystavovali svoje dílka ve vývěsce na náměstí,“ připomíná své první zkušenosti za hledáčkem fotoaparátu Zdeněk Bureš z Jimramova, dnes už ostřílený fotografický profesionál. Jeho nejnovější výstava je v dubnu k vidění ve foyer pavilonu chirurgických oborů Nemocnice Nové Město na Moravě.

Nejoblíbenějším tématem jimramovského fotografa je krajina. „Rád vyhledávám neokoukané pohledy. A také detaily a makro,“ říká Zdeněk Bureš, který je už řadu let členem žďárských fotoklubů Freeland a Vysočina.
Rodný Jimramov a okolní krajina jsou pro něj velkou inspirací. Ale rád se podívá i jinam. Fotografovat jezdil například do rumunského Banátu nebo na Ukrajinu. Na výstavě v novoměstské nemocnici jsou k vidění méně či více známé pohledy na Českomoravskou vrchovinu.

  • Facebook
  • Twitter