Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Divadelní představení varuje před podvodníky na internetu, na projektu Informovaný senior II se podílejí také policisté

/
/
/
470 Zobrazení



Projekt Informovaný senior II, který připravil Krajský úřad Kraje Vysočina ve spolupráci s krajskými policisty na Vysočině, cílí především na seniory, které varuje před podvody na internetu V pěti městech Vysočiny mohou nejen senioři navštívit divadelní představení, jež ukazuje nejčastější reálné situace, při nichž lidé mohou přijít o finanční prostředky.

„Nakoupit na internetu, hledat lákavé zhodnocení svých financí nebo jen s někým vést obyčejnou konverzaci na sociálních sítích. Toto, ale i mnoho dalších situací, zažíváme v našem životě téměř každý den. I při těchto každodenních činnostech musíme být velice ostražití, protože s sebou mohou nést určitá rizika. Proto je velmi důležité vědět, jak se bezpečně v internetovém prostředí pohybovat,“ uvádí Martin Hron, koordinátor prevence kriminality, který se do projektu v rámci divadelního představení osobně zapojuje.

Proto, aby byl pohyb v internetovém prostředí bezpečnějším, uspořádal odbor sociálních věcí Krajského úřadu Kraje Vysočina ve spolupráci s krajskými policisty na Vysočině sérii pěti divadelních představení napříč celým krajem.

„Jedná se o preventivní projekt, v rámci něhož senioři mohou zhlédnout krátké scénky, které je nejen pobaví, ale především je také informují. Informují o rizicích, která na ně mohou čekat v internetovém prostředí, aby věděli, jak se jim mohou účinně bránit. V místě konání před samotným divadelním vystoupením proběhne také setkání seniorů se zástupci různých organizací, od kterých kromě cenných rad mohou dostat také různé preventivní věci. Po samotných divadelních scénkách ovšem zábava nekončí. Kromě otevřené diskuze se samotnými herci a zástupci Krajského ředitelství policie kraje Vysočina následuje hudební vystoupení Karel Gott Revival Morava, které celé odpoledne uzavírá,“ dodává Martin Hron.

Divadelní představení v Havlíčkově Brodě, archiv Policie ČR

V minulém týdnu proběhla první preventivní akce v Havlíčkově Brodě v Kině Ostrov. Další čtyři vystoupení pro veřejnost, budou následovat 11. dubna od 16.00 v kině Vysočina ve Žďáru nad Sázavou, 9. května od 16.00 v Městském kulturním středisku v Třebíči, 30. května od 16.00 v Kulturním domě Máj v Pelhřimově a 13. června od 16.00 v Divadle na Kopečku v Jihlavě.

  • Facebook
  • Twitter