Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nevidomý triatlonista z Nového Telečkova paralympijské hry Tokio

/
/
/
617 Zobrazení



Jediný český nevidomý triatlonista Ondřej Zmeškal z Nového Telečkova na Třebíčskýu míří na svůj první kvalifikační závod pro paralympijské hry v Tokiu. V současnosti je právě v plném tréninku na svůj první kvalifikační závod pro paralympijské hry.

„V neděli 8 září odjíždím do Španělska, kde bych rád získal body do kvalifikační tabulky. Mám za sebou jeden z nejnáročnějších maratonů světa na schodech Velké čínské zdi, medaili z maratonu jsem vydražil na léčbu chlapce se svalovou dystrofií. S trasérem Markem Peterkou jsme zdolali nejdelší distanci triatlonového závodu v Německém Regensburgu, umístil jsem se na šestém místě ve své věkové kategorii mezi zdravými závodníky a mým dalším cílem je právě Tokio 2020,“ prozrazuje na sebe Ondřej Zmeškal, který rozhodně není sportovním nováčkem.

Dvoufázově trénuje šest dní v týdnu. „Plavu v jezírku před domem se speciálním popruhem uvázaným za strom, běh absolvuji na běžeckém pásu nebo po trasách s traséry, které dobře znám a jedenáct hodin týdně trávím na kole, které mám v domě, občas vyjedu i na dvojkole, když má můj spolujezdec čas,“ dodává Ondřej Zmeškal.

Kvalifikační závod světového poháru ve španělské Banyoles, kam Ondra v září míří, je složen z distancí 750 m plavání, dvaceti kilometrů na kole a pětikilometrového běhu.

Chcete se dozvědět více o cestě Ondry na olympiádu, systému kvalifikace,
spolupráce se svazem a dalších radostech i strastech nevidomého
triatlonisty? Napište mu: e-mail: ozmeskal@seznam.cz

Více se také dozvíte na: www.ondrejzmeskal.cz, www.facebook.com/zezivotaslepce nebo na www.instagram.com/zezivotaslepce

Úvodní foto: Ondřej Zmeškal na Iron Manu, archiv Ondřeje Zmeškala

  • Facebook
  • Twitter