Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nemocnice se chystá na Mistrovství světa v biatlonu. Chirurgické oddělení posílí urgentní příjem

/
/
/
222 Zobrazení



Na velký sportovní svátek, který v únoru vypukne v Novém Městě na Moravě, se připravují nejen samotní organizátoři. Očekává se velký příliv návštěvníků a sportovních týmů. To znamená i zvýšený počet lidí, kteří náhle onemocní nebo se nějakým způsobem zraní, a budou muset vyhledat lékařské ošetření.

„Každá velká sportovní akce, pořádaná v našem regionu, přináší zvýšený nápor na námi poskytovanou péči. Netýká se to ani tak samotných sportovců, jako spíše přijíždějících návštěvníků, jejichž vysoká koncentrace zvyšuje riziko různých poranění a obecně stavů vyžadujících chirurgické ošetření,“ potvrzuje primář chirurgického oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě Jiří Toman.


Právě chirurgické oddělení mívá při podobných příležitostech plné ruce práce. „Organizátoři mistrovství světa očekávají, že na celý sportovní program dorazí okolo dvou set tisíc fanoušků. Mimo to se musíme také postarat o pacienty z naší spádové oblasti, kteří naše zařízení vyhledávají v případě obtíží bez ohledu na to, zda se nějaké závody konají. Proto jsme v týdnu od 12. do 18. února na dobu konání závodů omezili plánovanou operativu. To abychom měli dostatečný prostor pro řešení akutních případů vyžadujících hospitalizaci,“ vysvětluje Jiří Toman.

Další z přijatých opatření se dotkne urgentního příjmu, kde se budou posilovat služby. „O víkendech a ve všedních dnech, kdy budou probíhat závody, personálně posílíme službu na urgentu a navíc postavíme příslužbu pro případ akutních operací,“ upřesňuje primář novoměstské chirurgie, který zároveň dodává, že se lékaři neobávají ani jazykové bariéry, která by mohla nastat v případě cizinců, kteří přijdou do novoměstské nemocnice na ošetření. „Naprostá většina lékařů ovládá alespoň jeden světový jazyk. Věřím, že toto nebude problém,“ říká Jiří Toman.

Mistrovství světa v biatlonu se v Novém Městě na Moravě uskuteční již podruhé. Novoměstská nemocnice tak získala první zkušenost už v roce 2013. „Letos přijímaná opatření byla tehdy shodná či podobná. Práce bylo hodně, ale nezaznamenali jsme žádné větší problémy,“ vzpomíná primář novoměstské chirurgie. „Milovníkům lyžování přeji, aby si tento svátek užili, a nám přeji, abychom vše zvládli,“ uzavírá Jiří Toman.

  • Facebook
  • Twitter