Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nemocnice Pelhřimov zavádí dlouhodobé cévní přístupy

/
/
/
304 Zobrazení



Nemocnice Pelhřimov uvedla nový tým specializující se na metodu Peripherally Inserted Central Catheter (PICC). Inovativní metoda zavádění centrálního katétru poskytuje pacientům efektivní a bezpečný přístup k žilní soustavě.

Úkolem PICC týmu tvořeného lékaři a nelékařským zdravotnickým personálem je bezpečné zajištění pacientů s omezeným žilním přístupem. Cílem týmu je zajistit standardizaci a komplexní péči o střednědobé až dlouhodobé žilní vstupy u dospělých pacientů. Využití nachází při odběrech krve, podávání léků, výživy či při podávání transfuzních přípravků. Významně tak přispívá ke zkvalitnění ošetřovatelské péče, zvýšení bezpečí a komfortu pacientů. Je důležitým nástrojem moderní medicíny. Výhodou je okamžitý a pohodlný přístup do centrálního žilního řečiště nejen u hospitalizovaných pacientů, své místo má i u ambulantních pacientů, typickým příkladem je chemoterapie u onkologicky nemocných. 


Od založení týmu PICC v pelhřimovské nemocnici počátkem listopadu byla tato moderní metoda úspěšně použita u čtyř pacientů. První výsledky naznačují výrazné zlepšení komfortu pacientů a snížení rizika infekce v porovnání s tradičními metodami zavádění katétru. Nedílnou součástí práce PICC týmu v Nemocnici Pelhřimov je kromě samotného zavádění katetrů a zajištění ošetřovatelské péče o pacienty také konzultační činnost.

  • Facebook
  • Twitter