Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nemocnice Pelhřimov otevřela nový urgentní příjem

/
/
/
734 Zobrazení



Nový provoz urgentního příjmu zahájili v úterý 24. srpna v Nemocnici Pelhřimov, pro veřejnost začne fungovatod středy 1. září. Specializované pracoviště s nepřetržitým provozem se nachází v hlavní lůžkové budově v těsné blízkosti chirurgických a ortopedických ambulancí.

Novinkou urgentního příjmu je zázemí pro čtyři kompletně monitorovaná lůžka v expektační místnosti s možností využití lůžek v infuzní terapii či v crash roomu. „V případě velkého počtu pacientů budeme schopni uložit, monitorovat a mít pod dozorem najednou sedm pacientů, což je oproti současnému stavu obrovská změna a velký pokrok v urgentní medicíně pelhřimovské nemocnice,“ uvedl ředitel nemocnice Michal Kozár. Urgentní příjem navazuje na fungující provozy, kterými jsou mimo jiné rentgeny a operační sály.

Moderní pracoviště urgentního příjmu představuje zvýšení kvality péče o pacienty, nabízí lepší pracovní prostředí pro zaměstnance a jedno centrální kontaktní místo pro kontakt se Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina. „Nový urgentní příjem je velkým benefitem pro pacienty i provoz nemocnice. Přináší s sebou dostatek lůžek, větší a vyhovující prostory, lepší monitoraci vedenou na centrální monitor a především se změní celá jeho koncepce. Emergency se stane jednotným předávacím místem pro všechny pacienty, kteří budou do nemocnice transportováni záchrannou služba. Posádka už nemusí přemýšlet, zda se jedná o diagnózu pro chirurgickou ambulanci, jednotku intenzivní péče nebo interní obor,“ sdělila vedoucí lékařka urgentního příjmu Lenka Součková Sedláková. V současné době ošetří lékaři denně na urgentním příjmu v průměru patnáct pacientů.
Hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek při prohlídce Emergency ocenil venkovní stavební úpravy. „Za velice praktické z pohledu zdravotnického laika vidím nové venkovní zastřešení – nejen pro týmy z Emergency, ale i pro posádky zdravotnické záchranné služby.“ Jak připomněl hejtman, Kraj Vysočina je aktuálně hlavním investorem další realizované stavby v areálu krajské nemocnice. Zhruba do 1,5 roku bude dostavěn nový pavilon, kam se přesune dětské oddělení včetně lůžkového oddělení pro větší děti, kojence i batolata, porodnice, neurologická lůžková jednotka, v posledních patrech pak budou fungovat ambulance gynekologie včetně jejího lůžkového oddělení a oddělení šestinedělí.

Zhotovitelem stavby Urgentního příjmu Nemocnice Pelhřimov je společnost Esox, s. r. o. Investorem je zřizovatel nemocnice Kraj Vysočina. Stavební náklady na rekonstrukci a rozšíření urgentního příjmu činí bez DPH necelých 16 milionů korun. Náklady na zdravotnickou techniku jsou včetně DPH vyčísleny přibližně na 14 milionů korun.

  • Facebook
  • Twitter