Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Nedělní pohárové utkání FC Vysočina: počtvrté do Nového Města na Moravě

/
/
/
619 Zobrazení



Čtrnáct dní poté, co v rámci MSFL juniorka FC Vysočina podlehla SFK Vrchovina, změří síly s tímto třetiligovým soupeřem i jihlavský první tým. V neděli 13. září se mu v Novém Městě na Moravě postaví od 16.00 v duelu druhého kola poháru.

Stane se tak už počtvrté během uplynulých deseti let. A právě hned v prvním vzájemném pohárovém duelu se zrodila velké jihlavská blamáž. Vrchovina tehdy byla nováčkem Divize a Vysočina šla do druhé ligy s nakonec nenaplněnými postupovými ambicemi. Přesto utkání skončilo v normální hrací době 1:1 a na penalty se radovali Novoměstští. O rok později si Vysočina dala velmi záležet, aby blamáž nedopustila, a v Novém Městě na Moravě zvítězila jasně 0:5. A bez potíží kontrolovala i pohárový duel před dvěma lety, v němž vyhrála 1:3.

Vrchovině po šesti odehraných kolech MSFL náleží desátá příčka se ziskem osmi bodů. Krom vítězství nad B týmem Jihlavy v poměru 1:4 ještě vyhrála v Dolním Benešově a remizovala s B týmem Slovácka a v posledním kole v Hlučíně. Tým trenéra Richarda Zemana zde nastoupil v této sestavě s několika exjihlavskými fotbalisty: Šmída – Vašíček (69. Chloupek), Hekerle, Vícha, Smetana – Šteffl, Michal (83. Feik), Holman (73. Skalník), Duda, J. Švanda – Tulajdan (90. T. Švanda).

„V pátek se sejdeme na tréninku, spočítáme zraněné a zamyslíme se nad složením týmu do nedělního pohárového utkání. Každopádně do zápasu jdeme s tím, že chceme postoupit. To je snad jasné. V žádném případě jej nepodceníme a půjdeme do něj se vším všudy, jako by to bylo mistrovské utkání,“ uvedl před pohárovou konfrontací jihlavský trenér Aleš Křeček.

Oba celky z Vysočiny postoupili do druhého kola na základě vyřazení jiných celků z regionu. Vrchovina zvítězila 1:2 na půdě divizního Humpolce a Vysočina si v poměru 1:4 poradila s jiným divizním celkem – Starou Říší.

  • Facebook
  • Twitter