Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Vysočinu se vrátil sníh a silný vítr, padaly stromy

/
/
/
423 Zobrazení



Předpověď meteorologů na noc z pátku 10. a sobotu 11. března se vyplnila a Vysočinu zasáhl silný vítr. V souvislosti s počasím zasahovali hasiči od půlnoci do šesté hodiny ráno u více než třiceti událostí.

„Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a bránily tak plynulému provozu. Nejvíce událostí řešili hasiči na Jihlavsku. Všechny události, u kterých jsme v souvislosti s počasím zasahovali, se obešly bez zranění osob,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Aktualizace 14.30
Počet zásahů u popadaných stromů překročil od půlnoci do druhé hodiny odpolední šest desítek. „Nejčastěji hasiči odstraňovali stromy na Jihlavsku. Od půlnoci došlo v kraji k jedenácti dopravním nehodám, u kterých zasahovali hasiči.
Několik minut po čtvrté hodině ráno došlo k havárii osobního vozu u Krokočína na Třebíčsku, havárie se obešla bez zranění osob.
Před půl sedmou ráno se u Přibyslavi na Havlíčkobrodsku převrátila na bok cisterna převážející mléko. Uvnitř vozidla zůstal uvězněný nezraněný řidič.
Před sedmou hodinou ráno skončila u Pohledce na Žďársku po nehodě převrácená dodávka na boku. I tato nehoda se obešla bez zranění.
Jen o několik minut později narazil řidič s osobním vozem do padlého stromu na silnici u Nového Rychnova na Pelhřimovsku, ani tato nehoda si nevyžádala zranění, stejně tak jako nehoda osobního vozu u Křídel na Žďársku, ke které došlo pár minut po sedmé ráno.
Bez zranění se také obešel před osmou ráno střet osobního a nákladního auta u Štoků na Havlíčkobrodsku a havárie osobního auta u Skleného na Žďársku,“ doplnila výčet Petra Musilová.


V 8.12 vyjeli profesionální hasiči ze Žďáru nad Sázavou společně s dobrovolnými hasiči ze Žďáru nad Sázavou II – Zámku k havárii autobusu u Polničky na Žďársku. „V době nehody cestovalo v autobuse osm lidí, dva z nich se při nehodě zranili.
Po půl deváté ráno došlo ke střetu tří osobních vozidel u Osové Bítýšky a rovněž tří vozidel u Újezdu. Obě tyto nehody se obešly bez zranění.
Před půl desátou se u Údav na Havlíčkobrodsku střetlo osobní auto a dodávka, nehoda si vyžádala jedno zranění,“ dodala Petra Musilová.

  • Facebook
  • Twitter