Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Vysočině se o víkendu budou sčítat drobní opeřenci



Třetí ročník zimního sčítání ptáků pořádá o víkendu 8.–10. ledna také na Vysočině Česká společnost ornitologická. Zájemci mohou sčítat na svém vlastním krmítku bez nutnosti se setkávat nebo opouštět domov.

Stačí jen hodinu pozorovat vlastní krmítko a výsledky odeslat ornitologům pomocí webové stránky ptacihodinka.birdlife.cz. Díky sčítání získají ornitologové velké množství důležitých dat o ptácích, kteří v Česku zimují.

Ptačí hodinka je dlouhodobý program občanské vědy České společnosti ornitologické, pomocí kterého chtějí ornitologové zjistit více o chování ptáků přezimujících v České republice. Program je určený pro širokou veřejnost a je vhodný pro každého, i bez předchozích zkušeností s ornitologií. Prvního ročníku v lednu 2019 se zúčastnilo 14 tisíc lidí, druhého ročníku v lednu 2020 dokonce 21 tisíc lidí. V obou ročnících byla nejpočetněji pozorovaným ptákem sýkora koňadra. Výsledky minulých ročníků, informace, jak se do sčítání zapojit a materiály k určování ptáků jsou k dispozici na webu https://ptacihodinka.birdlife.cz.

  • Facebook
  • Twitter