Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na stavební škole představili veřejnosti virtuální učebnu

/
/
/
676 Zobrazení



Ve středu 24. listopadu se v prostorách Střední průmyslové škole stavební ak. Stanislava Bechyně v Havlíčkově Brodě uskutečnil v pořadí druhý letošní den otevřených dveří. V jeho rámci se mohli zájemci seznámit s virtuální učebnou, na jejímž vývoji se škola spolupodílí.

Během odpoledne a večera zavítaly do prostor školy více než čtyři desítky zájemců o studijní a učňovské obory, kteří se seznámili nejen s jednotlivými obory, ale současně také s virtuální učebnou, kterou škola postupně zavádí do výuky. V současnosti má k dispozici šest modulů, mimo jiné zdění, svařování plastů pro instalatéry, ekologické třídění odpadů, slaboproud, šroubování, chemie a další moduly jsou ve vývoji.
Právě modul zdění ve středu dvakrát představili na dílně také ve srovnání s klasickým zděním příčky, aby bylo patrné, v čem je virtuální realita podobná té skutečné, v čem se naopak liší.
Vedle virtuální reality využívá škola při výuce i další moderní technologie, jakou je například 3D tiskárna, kterou mimo jiné využívali v minulosti studenti při tvorbě modelu starého Brodu. S ním se zájemci mohou setkat v prostorách Staré radnice v centru Havlíčkova Brodu, ukazuje podobu města z první poloviny 20. století.

V pořadí třetí den otevřených dveří se na stavební škole uskuteční v sobotu 15. ledna 2022.

  • Facebook
  • Twitter