Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Pelhřimovsku v sobotu stíhali policisté opilého motocyklistu

/
/
/
647 Zobrazení



V sobotu 13. října kolem půl čtvrté odpoledne se policejní hlídka z Kamenice nad Lipou snažila na silnici III/1328 zastavit motocykl, jehož řidič projížděl ve směru z centra Žirovnice. Neměl v době jízdy na motocyklu umístěnou žádnou registrační značku a nereagoval na výzvy k zastavení.

„Motocyklista následně vyjel s motocyklem na silnici III/1328 ve směru od Žirovnice směrem na Cholunnou, kde krátce po půl čtvrté na přímém úseku vozovky nezvládl řízení motocyklu a narazil do policejního vozu. Po střetu motocyklista přejel do protisměru a následně vlevo mimo vozovku, kde narazil do stromu.
Při dopravní nehodě došlo ke zranění motocyklisty, který byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Pelhřimově. Policisté u čtyřiatřicetiletého motocyklisty provedli dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem – 1,51 promile alkoholu v dechu. Pozitivní výsledky měly také opakované dechové zkoušky – 1,41 a 1,46 promile alkoholu v dechu,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Policisté dál zjistili, že motocyklista není držitelem žádného řidičského oprávnění. „Motocykl Suzuki DR 650 neměl sjednané pojištění za škodu způsobenou provozem vozidla a neměl přidělené registrační značky. Případ dopravní nehody šetří policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov. Hmotná škoda na vozidle a motocyklu byla odhadnuta na 80 000 korun,“ dodala tisková mluvčí.

Motocyklista na Třebíčsku nezvládl řízení a havaroval
Policisté v sobotu 13. října okolo půl šesté večer vyjeli k dopravní nehodě, která se stala na silnici II/151 mezi Litohoří a Domamilem v katastru obce Domamil. „Na místě policisté zjistili, že sedmadvacetiletý řidič jedoucí na motocyklu Kawasaki ve směru na obec Domamil nepřizpůsobil rychlost a při projíždění pravotočivé zatáčky vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení svého motocyklu. Vyjel do protisměru a dál vlevo za levý okraj komunikace do silničního příkopu, kde havaroval,“ uzavřela Dana Čírtková.
Při dopravní nehodě se zranil motocyklista, kterého převezli zdravotníci do nemocnice v Třebíči, K jinému zranění při dopravní nehodě nedošlo. Alkohol policisté vyloučili dechovou zkouškou. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na motocyklu v celkové výši zhruba 30 000 korun.

  • Facebook
  • Twitter