Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Jihlavsku hledali na Nový rok skorce vodního a našli

/
/
/
947 Zobrazení



Na Nový rok dopoledne se vydaly na Jihlavsku více než tři desítky zájemců hledat našeho jediného potápivého pěvce – skorce vodního. Na uvítanou každý obdržel od jihlavských ochránců přírody kartičkový kalendářík s motivem studánky U rybníka Zimostráz.

Po krátkém přivítání si účastnici prohlédli brožuru o skorci vodním, kterou vydala ČSO v roce 2009. „Na různých místech vycházky jsme pozorovali hejna divokých kachen. V křovinách byli pozorováni střízlík obecný, červenka obecná, sýkora koňadra, kos černý, hýl obecný a několikrát nám předvedl svoji krásu ledňáček říční, sedící na stromě a letící nad řekou,“ popsal Jaroslav Kněžíček, člen Českého svazu ochránců přírody v Jihlavě, který vycházku vedl.
Po cestě si účastníci prohlédli budky, v nichž skorec vodní hnízdí, dozvěděli se něco o jeho životě. „Trasa vycházky vedla přes Sportovně relaxační centrum Český mlýn, kde si mohli všichni prohlédnout jeho vybavení.
Během vycházky jsme pozorovali skorce vodního letícího nad řekou, sedícího na kameni. Na jejím konci za mostem se nám předvedl pár skorce vodního, střídavě se potápějící a přelétající z kamene na kámen. Vycházky se zúčastnila redaktorka publicistiky Českého rozhlasu Vysočina Irena Šarounová, která dělala rozhovory s jednotlivými účastníky a byla velice nadšená s průběhem celé vycházky, která se konala za nádherného slunečného počasí a všichni byli velice spokojeni,“ dodal Jaroslav Kněžíček.

Úvodní foto: Skorec vodní, foto: Ladislav Vítek

  • Facebook
  • Twitter