Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Na geriatrii jihlavské nemocnice dostali pod stromeček vybavení pro pacienty

/
/
/
799 Zobrazení



Nová lůžka nebo posezení pro pacienty, to jsou věci, které budou po novém roce pořízeny na geriatrickém oddělení. Vše bude možné zakoupit díky sponzorovi. Na oddělení geriatrie a následné péče je ročně hospitalizováno více než 500 pacientů.

Ti často stráví v nemocnici i několik týdnů a proto je pro ně důležité pohodlné lůžko a antidekubitní matrace. „Naše oddělení čítá celkem 85 lůžek, z toho je jich 70 následné péče včetně pěti lůžek sociálních a 15 lůžek paliativní stanice,“ říká primářka Eva Balnerová. Pacienti by díky stotisícovému daru měli mít právě nová lůžka s matracemi, nebo venkovní posezení. „Pro pacienty je velice důležité, aby se u nás cítili dobře,“ dodává Eva Balnerová s tím, jak peníze využijí.

Právě na geriatrii se rozhodla letos přispět VODÁRENSKÁ AKCIOVÁ SPOLEČNOST, a. s. „Péče o nemocné by měla být jednou ze základních povinností každého z nás. Proto má své místo i v aktivitách VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a. s. Jsme rádi, že můžeme pomoci i starším pacientům jihlavské nemocnice,“ uvedl při předání daru předseda představenstva VAS Ing. Jindřich Král. Doplnil, že vodárenská společnost v předchozích letech již například pomohla s nákupem sanitního vozu na Vysočině pro Nemocnici v Novém městě na Moravě, spolupracuje taktéž s transfúzní stanicí Nemocnice Znojmo a Fakultní nemocnicí v Brně, která je spádovou pro region Jižní Moravy. „Letos jsme kromě Nemocnice v Jihlavě poskytli prostředky i Nemocnici v Blansku,“ řekl dále předseda představenstva VAS Jindřich Král.

  • Facebook
  • Twitter