Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Den zdraví poradí v jihlavské nemocnici jak na bolesti zad

/
/
/
811 Zobrazení



Jihlavská nemocnice připravila na  úterý 17. dubna tradiční Den zdraví pro veřejnost, kde si mohou zájemci nechat změřit tlak, cholesterol, naučit se také správně mýt ruce. Ženy mohou bez objednání na mamograf. Letošní novinkou jsou fyzioterapeuti, kteří poradí, jak naložit s bolestí zad. 

Preventivní prohlídky mohou zachránit život. I když se totiž cítí člověk dobře, může u něho začínat některé onemocnění, které je zatím bez příznaků.

Den zdraví v jihlavské nemocnici

„Touto akcí chceme upozornit na důležitost prevence a odpovědnost každého z nás za své zdraví. Chodit k lékaři na preventivní prohlídky rozhodně není zbytečné, a to by si lidé měli uvědomit,“ říká náměstkyně ošetřovatelské péče jihlavské nemocnice Jarmila Cmuntová s tím, že lidé procházející kolem stánků Dne zdraví by se na pár minut mohli zastavit a zkontrolovat svůj stav.V modré chodbě, spojující interní a diagnostický pavilon nemocnice, budou připraveni zdravotničtí pracovníci. Kuřákům se bude měřit oxid uhličitý v plicích a nabídnuta jim bude pomoc Poradny pro odvykání kouření. Epidemiologická sestra ukáže, jak si správně umýt a vydezinfikovat ruce a vysvětlí, proč je správné mytí rukou důležité.  Měřit se bude také hodnota glykémie.

Den zdraví v jihlavské nemocnici

Nutriční terapeuti poradí ohledně výživy, zástupci Státního zdravotního ústavu určí zájemcům výši cholesterolu. Na místě bude také VZP informovat o preventivních programech. Mamografické vyšetření bude přístupné bez žádanky. Novinkou pro letošní Den zdraví budou fyzioterapeuti, kteří řeknou, jak bojovat s bolestmi zad. Farmaceuti poradí s léky a z Centra pro zdravotně postižené Kraje Vysočina s výběrem kompenzačních pomůcek. V kožní ambulanci budou vyšetřovat znaménka. Všechny úkony budou opět.

Den zdraví pro veřejnost se v jihlavské nemocnici koná v úterý 17. dubna mezi 9.00 a 14.00. Zdravotníky najdou zájemci v přízemí, v modré chodbě spojující interní pavilon nemocnice s diagnostickým. Vyšetřování znamének bude probíhat v kožní ambulanci 1.

  • Facebook
  • Twitter