Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na cestu za dobrodružstvím se ve Světlé nad Sázavou vydalo na tři sta dětí

/
/
/
580 Zobrazení



U příležitosti Mezinárodního dne dětí uspořádalo Mateřské centrum Rolnička ve spolupráci s eNCéčkem – nízkoprahovým centrem pro děti a mládež a Domem dětí a mládeže Světlá nad Sázavou dobrodružnou cestu plnou zábavy a úkolů. Na cestu Rozkošným údolíčkem se vydalo bezmála tři sta dětí.

„Byly jsme překvapeny, jak velký zájem o akci byl. Od 31. května do 4. června jsme společně s kolegyněmi z Mateřského centra Rolnička vydaly téměř tři sta kartiček, na které děti zaznamenávaly splněné úkoly,“ svěřuje vedoucí eNCéčka – nízkoprahového centra pro děti a mládež Aneta Strachotová. Na trase dlouhé přibližně dva kilometry čekalo na účastníky celkem patnáct zastávek s úkoly pro malé i starší děti. „Nejvíce se mi líbil úkol, kde jsem měla uhodnout, o kterou pohádku jde. V krabičce byl střevíček, oříšky, hrách a čočka. Bylo jasné, že je to Popelka. Střevíček jsem si dokonce vyzkoušela a skoro mi byl,“ popisuje jeden z úkolů šestiletá Sofinka, která ze zvědavosti nahlížela i do krabiček určených starším dětem. „Líbily se mi tam malované kamínky, hned bych si je vzala, ale bohužel nebyly putovní,“ dodává Sofinka. Po splnění všech úkolů čekala na malé dobrodruhy odměna, kterou si mohli vyzvednout v Domě dětí a mládeže Světlá nad Sázavou. „Dárkové balíčky byly plné sladkostí a drobných dárků od našich sponzorů. Děti v nich našly například švihadla, míčky nebo bublifuky,“ uvádí koordinátorka Mateřského centra Rolnička Jana Špiňarová. O tom, že se akce vydařila, hovoří i pochvaly od dětí a rodičů. „Zpětná vazba, která se k nám ještě v těchto dnech dostává, je velmi pozitivní. Máme obrovskou radost z toho, že se akce všem líbila,“ uzavírá Aneta Strachotová.

Fotoreportáž: archiv MC Rolnička

  • Facebook
  • Twitter