Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muži napadli v Chotěboři zakročující policisty, nyní čelí obvinění

/
/
/
785 Zobrazení



Ze spáchání dvou trestných činů byli obviněni dva muži, kteří v Chotěboři napadli pátek 4. listopadu po sedmé hodině večer zakročující policisty. Opilí muži byli na policisty vulgární a následně je fyzicky napadli. Policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání, za které jim hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

„V pátek 4. listopadu po sedmé hodině večer přijali policisté oznámení, že ve vnitřní čekárně vlakové stanice Chotěboř dochází k napadání mezi dvěma muži, kteří při tom rozbili dveře v prostorách čekárny a skleněnou výplň obrazu. Policisté ihned vyjeli na místo. Opilí muži ve věku jednadvacet a dvaadvacet let už stáli ve venkovních prostorách. K zakročujícím policistům se chovali agresivně, vulgárně, odmítali spolupracovat a uposlechnout pokynů. Jejich agrese přerostla v náhlý fyzický útok. Jeden z policistů utrpěl zranění, které si vyžádalo přivolání zdravotnické záchranné služby a následné lékařské ošetření. Agresivní muži skončili s pouty na rukou. Při dechové zkoušce jim policisté naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu a muži střízlivěli na protialkoholní záchytné stanici. Jejich následná cesta vedla na policejní oddělení, kde byli umístěni do policejních cel,“ popsala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání obou mužů. „Muži byli obviněni ze spáchání trestných činů násilí proti úřední osobě a výtržnictví,“ dodal Jan Pfeffer, vedoucí oddělení obecné kriminality. Starší z obviněných mužů byl v minulosti opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost. Po provedení nezbytných úkonů byli ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě. „Za spáchanou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na šest let,“ uzavřela Michaela Lébrová.

  • Facebook
  • Twitter