Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Muzejní výdejní okýnko Muzea Vysočiny Třebíč

/
/
/
743 Zobrazení



Muzeum Vysočiny Třebíč znovuotevřelo pro návštěvníky muzejní výdejní okýnko. Měsíc únor bude patřit plakátům ze sbírky Muzea Vysočiny Třebíč.

Existují dva hlavní důvody, které vedly pořadatele k tomuto počinu. První z nich je velká oblíbenost prosincového okýnka a pozitivní zpětná vazba od návštěvníků, kolemjdoucích. Druhý důvod je prostý, měsíc únor je pro muzeum z dlouhodobého hlediska vždy o něco méně navštěvovaným měsícem. Vzhledem k současné situaci (uzavření muzeí a nejen jich) je to i nabídka pro veřejnost, jak dát procházce přidanou hodnotu.
Každý může okýnkem nakouknout a prohlédnout si plakáty z muzejní sbírky, která čítá zhruba 20 000 položek. Sbírku plakátů započala evidovat Jiřina Sladká, kurátorka sbírky už v roce 1981.
Pro měsíc únor jsme vybrali čtyři okruhy, témata.
Plakáty upozorňující na nebezpečí alkoholu, cigaret, vyzývající ke zdravému stravování, aktivnímu pohybu, zkrátka životnímu stylu, plakáty politických stran napříč historií státu, plakáty se zemědělskou tématikou z dob komunistického režimu a plakáty s pozvánkou na karnevaly, tancovačky, maškarní…

Pro každého je v okýnku přichystáno malé překvapení v podobě hrací karty a samolepky. Tu můžete sbírat, lepit do hrací karty a uchovat si tak vzpomínku na naše muzejní okýnko a sbírku plakátů.
Jak vznikl nápad vytvořit Muzejní výdejní okýnko? Jednalo se o spolupráci výstaváře, edukátorky a kurátorů sbírky. Nápad vznikl na základě inspirace z činnosti jedné pražské galerie, kde si návštěvníci mohli prohlížet výtvarná díla okny z ulice.
Okýnko bude fungovat po celý únor. Vždy v pondělí dojde k výměně plakátů. Nasvíceno máme každý den od 9.00 do 20.00.

Více na www.muzeumtr.cz.

  • Facebook
  • Twitter