Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Multižánrový festival Na Vážkách na Třebíčsku

/
/
/
531 Zobrazení



První ročník festivalu Na Vážkách v sobotu 9. září v areálu Domeček u stařečského nádraží na Třebíčsku znamení alternativního elektra. Kromě legendárních Wéček přijedou třeba Body of Pain, CTIB nebo KKR. Návštěvníky čeká kouzelnické představení, čtení poezie a nebude chybět ani tetovací spot nebo prodej upcyklované lokální módy.

„Dramaturgii v festivalu určila povaha komunit, které se tvoří okolo jednotlivých organizačních složek festivalu. Nakonec z toho vznikl pestrý výběr, který spoléhá vyzkoušená jména v Třebíči jako WWW, The Spermbankers či Permon Balet Superstar. Doplní je kapely odjinud, třeba slovenští KKR nebo rožnovští punkaři CTIB,“ říká k výběru Milan Tůma, hlavní koordinátor festivalu.

Na návštěvníky nečekají jen hudební zážitky. Něco speciálního nabídne konceptuální umění performera Pasi Mäkelä. V jeho představení se setkáme s prvky japonského a finského umění, s propojením tradice a avantgardy. Odpoledne se také bude číst poezie a možná. Milovníci jehel se už teď mohou těšit na stánek, kde budou kérovat brněnské tattoo artistky. Návštěvníci narazí na nejnovější kolekci lokálního šiče a návrháře upcyklované módy Robina Kučery.

Festival bude mít vlastní měnu. Vážkové tokeny koupí lidé v areálu kartou i za hotovost. V občerstvovacích stáncích budou připravení na vegany i masožrouty, na řidiče i pijany. „Areál je mimo ves, pěkně v trávě pod stromy. Třebíč je krásná a spojit to s výletem mi přijde ideální,“ dodává produkční Vendula Šmejkalová.

Akce se pořádá bez podpory sponzorů a samosprávních celků. To je možné díky kulturně nadšeným mecenášům z Třebíče, kteří se zapojují do organizace. „Jsou mezi námi ostřílení organizátoři z Hudebního baru Račerovice nebo z kavárny Honky Ponk. Ruku k dílu přidali i lidi od festivalu Hejk, parta z Velkýho Meziříčí a konečně taky děvčata z kulturního spolku Fšem. Je to fakt jedinečné propojení a my se těšíme, že díky tomu vznikne i jedinečný event,“ doplňuje Milan Tůma.

  • Facebook
  • Twitter