Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klobouky vítány aneb Zámecká slavnost znovu roztočí vír hudby, zpěvu a tance v Novém Městě na Moravě

/
/
/
361 Zobrazení



Hostitelem Zámecké slavnosti, kterou pořádá novoměstská nemocnice ve spolupráci s Novým Městem na Moravě, Horáckou galerií a firmou MOREAU AGRI Vysočina, v pátek 8. září bude někdejší novoměstský zámek, nyní sídlo Horácké galerie.

Do bývalého sídla pánů z Lipé, pánů z Pernštejna, Viléma Dubského z Třebomyslic, kardinála Františka z Ditrichštejna nebo Šimona Kratzera ze Schönsberka se opět vrátí lesk a nádhera někdejších hodokvasů a tanečních kreací.
Příchozí, kteří nejprve obdrží slavnostní přípitek, přivítají houslistky ze Základní umělecké školy Jana Štursy. Dámy a pánové v kloboucích jsou i letos vítáni. Zámecké nádvoří se promění ve slavnostní sál, k tanci i poslechu vyzve všechny návštěvníky energická multižánrová kapela The People. O hladové se postará novoměstský K club, vinný lístek předloží Vinotéka u Charlieho.
Přestávku mezi hudební produkcí vyplní komentovaná klobouková přehlídka v podání členů Kloboukového klubu, kteří všechny přítomné přesvědčí o tom, že klobouky jsou i dnes, stejně jako například za první republiky, znamením elegance, noblesy a stylu. A že nám také stále připomínají tradiční lidské hodnoty, slušnost a etiketu.

Návštěvníci Zámecké slavnosti, která se uskuteční v pátek 8. září od 18.00, se mohou těšit na tombolu, hudbu, zpěv i tanec. Pro zájemce budou připravené komentované prohlídky Horácké galerie a tamních nejnovějších výstav.

  • Facebook
  • Twitter