Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Moučkův dům ve Žďáře nad Sázavou

/
/
/
658 Zobrazení



Každý den kromě pondělí můžete navštívit trvalou expozici dějin města v Moučkově domě. Středověká keramická hračka, gotické kachle s různými motivy či rychtářská práva. To vše najdou milovníci historie ve žďárském Moučkově domě.

Těšit se mohou také na vlasovou síťku vyrobenou z lidských vlasů, dýmku žďárku, tašku síťovku, láhev od piva z pivovaru v Zámku Žďáře či originální formu na cukrovinky zvané Mejdlíčka. Ale také na prvorepublikový obchod, bohatě zařízený měšťanský salón s předměty od významných Žďáráků včetně Františka Drdly, Jana Růžičky či Antona Johanna Ferenze a vzpomínku na Muzeum knihy. Děti si mohou vyzkoušet dobový oděv či rytířskou zbroj, sestavit puzzle nebo umlít mouku na ručním mlýnku. Vstupenky se kupují v hlavní muzejní budově na tvrzi, stojí 50 Kč a 30 Kč. Prohlídky se konají v každou celou hodinu krom poledne, poslední začíná v 16.00.

Text: Stanislav Mikule, foto: Milan Šustr

  • Facebook
  • Twitter