Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Most přes železnici u Osové Bítýšky projde sanací, opravy čekají i další mosty na Vysočině

/
/
/
602 Zobrazení



Most, který překlenuje železniční trať Havlíčkův Brod-Brno u Osové Bítýšky s evidenčním číslem 37-058 na silnici I/37, byl na seznam oprav mostních objektů pro letošní rok zařazen kvůli nutné sanaci zvolna odpadávajících kotev podélného předpětí.

Většinu z dvaceti kotev na podpěrách se už podařilo Ředitelství silnic a dálnic ČR sanovat a na zbytek přijde řada, jakmile se podaří vyjednat napěťovou a traťovou výluku na železnici a bude možné v rámci opravy bezpečně vstoupit do kolejiště a nad něj. Moste je aktuálně hodnocen stavebně technickým stavem ve stupni II, tedy velmi dobrý, a realizovaná oprava pomůže prodloužit jeho životnost.

Jedná o jeden z desítky mostů (mimo modernizované úseky dálnice D1), na kterých se v rámci letošní stavební sezony bude pracovat. Už probíhá oprava dálničního mostu na D1 u Velké Bíteše, v příštím týdnu je v plánu předání staveniště k opravě mostu na silnici I/23 v Předíně a v první polovině července bude zahájena opravu mostu v Rančířově na silnici I/38. Probíhá výběrové řízení na zhotovitel opravy mostu na silnici I/38 u Skuhrova na Havlíčkobrodsku nebo na silnici I/19 u Divišova na Žďársku.

  • Facebook
  • Twitter