Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Moji přátelé Marie Blabolilové v Třebíči

/
/
/
852 Zobrazení



Slavnostní zahájení výstavy obrazů a grafik Marie Blabolilové nazvané Moji přátelé se koná ve středu 5. února v 17.00 v Galerii Malovaný dům v Třebíči, přístupná bude do 15. března.

„Marie Blabolilová je významná česká grafička a malířka. Vychází z principů mřížky či hravé struktury ornamentů malířských válečků, jež uplatňuje na charakteristicky ztišených kompozicích civilních městských a domácích zátiší a přírody. V třebíčské Galerii Malovaný dům představuje soubor nových dosud nevystavených obrazů na linoleu, doplněný výběrem starších grafik. Malířka se názvem Moji přátelé, vypůjčeným od básníka Jakuba Demla, podobně jako tasovský básník a kněz hlásí k přátelům nejprostším, neboť soucítí s opomíjenými, ohroženými i obyčejnými, a vrací jim jejich důležitost, ať je to kočka, ptáček, břízka nebo vadnoucí květina,“ popisuje Lucie Šiklová, kurátorka výstavy.

  • Facebook
  • Twitter