Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Modernizace 602 uzavírá úsek mezi Olešnou a Strměchy

/
/
/
752 Zobrazení



Od dnešního dne, pondělí 1. července, na vás na cestě z Pelhřimova na Jihlavu a v opačném směru čeká uzavírka mezi Olešnou a Strměchy. Důvodem je modernizace poslední části tahu II/602 mezi krajským a bývalým okresním městem Vysočiny. Investorem stavby je Kraj Vysočina s přispěním peněz z evropského programu IROP.

„Neprůjezdný bude konkrétně úsek Olešná – křižovatka Rybníček, a to v termínu 1. 7. – 6. 9. 2019. Důvodem je komplikované zajištění návazných prací s využitím stávajícího materiálu v dopravně komplikovaném místě,“ uvedla tisková mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová s tím, že druhým důvodem rozhodnutí úsek uzavřít je zohlednění maximální bezpečnosti v místě stavby.

Objízdné trasy, které vám cestu prodlouží podle Kraje Vysočina zhruba o pět minut, pro osobní auta a nákladní vozidla do 7,5 tun vedou obousměrně po trase Rybníček – Chvojnov – Služátky – Pelhřimov. Zdržení na objízdné trase je pouze několikaminutové oproti původní trase. Stejnou trasu budou moci využít i dálkové autobusy. Zajištění autobusových linek pro Plevnici a Olešnou je zajištěno, ke změně jízdních řádů nedochází.

Nákladní doprava nad 7,5 t vede na Pelhřimov – Humpolec – Větrný Jeníkov – Jihlava.

  • Facebook
  • Twitter