Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Mobilní aplikace EPP od Nadace ČEZ pomohla ledečské Hátě

/
/
/
484 Zobrazení



„Projekt se věnuje sociálnímu začleňování osob se zdravotním postižením. Jako prostředek je zvolena komunitní sociální práce, jejímž cílem je zlepšení kvality života lidí v komunitě, jejich aktivizace a propojování členů komunity, odstranění izolace každodenního života, možnost setkávání se, společné činnosti, vzdělávání se a sdílení a v neposlední řadě odstranění vzájemných předsudků, netolerance, nepochopení, “ popsala Iveta Vrbová, ředitelka Háta, o. p. s.

Prostory Komunitního centra fungují také jako klub, kde si může každý pochutnat na kávě, nebo dobrém moučníku. Je zde možno pořádat besedy, minikoncerty. Už 19. ledna se tu bude konat koncert skupiny Coventina. 

„Převážnou část vybavení jsme pořídili díky Nadaci ČEZ a projektu Pomáhej pohybem,“ dodala Iveta Vrbová. 

Mobilní aplikace EPP od Skupiny ČEZ – Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit.

Aplikace zaznamenává pohyb uživatele – chůzi, běh, jízdu na kole, lyžování, ale třeba i běh na běžícím pásu a kromě běžných údajů, jako je rychlost, čas, tempo, nebo vzdálenosti generuje také body. Tyto body může uživatel kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou. Aktuální a už úspěšně podpořené projekty včetně cílových částek a stavu bodů lze sledovat na www.pomahejpohybem.cz nebo na www.nadacecez.cz.

  • Facebook
  • Twitter