Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladí šachisté Vysočiny míří na mistrovství ČR

/
/
/
1061 Zobrazení



V sobotu 7. března začíná v Koutech nad Desnou v hotelu Dlouhé Stráně Mistrovství České republiky mládeže do 16 let 2020, FIDE open 2020 a Národní open 2020.

Protože junioři a dorostenci hrají na jedenáct kol, zahájí Mistrovství České republiky juniorů a dorostenců 2020 už v pátek 6. března.
Pořadatelem Mistrovství ČR juniorů a dorostenců, Mistrovství ČR mládeže, FIDE open a Národního open je z pověření Šachového svazu České republiky Šachová škola Světlá nad Sázavou. Junioři a dorostenci hrají uzavřený turnaj o dvanácti hráčích. Ostatní turnaje se hrají švýcarským systémem na devět kol. V kategoriích chlapců hraje vždy 24 oprávněných hráčů, celkem tedy 96 chlapců. Kategorie dívek jsou otevřené pro všechny hráčky ČR a letos je přihlášeno 109 dívek. V doprovodných open turnajích bude startovat 115 šachistů. Za šachovnice zasedne celkem 332 hráčů. Včetně doprovodů se akce účastní 500 příznivců královské hry. Krajský šachový svaz Vysočina bude reprezentovat celkem 40 hráčů. Šestnáct hráčů bude reprezentovat Šachový klub Světlá nad Sázavou, devět hráčů bude hájit barvy TJ Náměšť nad Oslavou, sedm hráčů bude startovat za Gambit Jihlava, čtyři hráči startují za TJ Spartak Pelhřimov, tři hráči za TJ Jiskra Humpolec a jeden hráč bude reprezentovat TJ Žďár nad Sázavou.
V mistrovských kategoriích bude KŠS Vysočina reprezentovat třináct hráčů. V open turnajích bude hrát dalších 27 hráčů KŠSV. Mezi šachisty z Vysočiny je 36 hráčů z kategorie juniorů a mladších. Nejpočetnější výpravu vyslala na Mistrovství ČR Beskydská šachová škola. Barvy BŠŠ bude hájit 25 hráčů. ŠK Světlá vyslal druhou nejpočetnější výpravu. Krajský šachový svaz Vysočina díky podpoře Kraje Vysočina opět zajišťuje trenérské zázemí pro hráče. O naše mladé hráče se budou na místě starat KM Pavel Brož, Jan Čížek, Lukáš Kaňka, FM Lukáš Karásek, FM Josef Kratochvíl, Jan Ptáček, FM Jiří Tůma a Jiří Widerlechner. Pomocí připojení přes Skype budou naše hráče připravovat IM David Kaňovský a GM Petr Velička. Vedoucím výpravy bude Renáta Brožová.
Hráči a hráčky Mistrovství ČR budou své partie rozebírat s trenéry MČR. Hlavním trenérem Mistrovství ČR mládeže je FM Jiří Tůma. Dalšími členy týmu trenérů MČR jsou IM Richard Biolek mladší, FM Lukáš Vlasák a FM Jan Havlík. Partie juniorů bude rozebírat GM Pavel Šimáček. Pro účastníky turnajů a jejich doprovody pořadatelé připravili bohatý šachový i nešachový doprovodný program: simultánky s mezinárodními mistry, 5 tematických přednášek, bleskový turnaj, exkurzi do Přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně, výlet do Ruční papírny Velké Losiny, apod.
Všechny turnaje se hrají ve čtyřech prostorných sálech hotelu Dlouhé Stráně. Všichni účastníci jsou v tomto hotelovém komplexu i ubytováni a v hotelové restauraci se mohou i stravovat. Hráči a jejich doprovody zároveň mohou využít možností hotelu pro aktivní odpočinek a rekreaci. Hotel Dlouhé Stráně se nachází v krásné přírodě v oblasti Hrubého Jeseníku. Účastníci se kromě jiného mohou těšit na vnitřní bazén a wellness centrum. Přestože pomalu končí jarní prázdniny, místní sjezdovky jsou stále provozu. Další vhodnou možností pro relax je termální aquapark, který byl nedávno otevřen v nedalekých Velkých Losinách. Pro rodiče účastníků a další šachisty, kteří se nemohou zúčastnit osobně, připravili pořadatelé ve spolupráci s Liptovskou šachovou školou a firmou Chess Evolution on-line přenos ze 135 šachovnic. Na on-linech budou všechny partie Mistrovství ČR, všechny partie FIDE open a zhruba osm šachovnic Národního open. Hlavní rozhodčí IA Kateřina Šimáčková bude tradičně po dohrání každého kola aktualizovat výsledky, pořadí a rozlosování na webu Mistrovství ČR. A v sobotu 14. března poznáme nové Mistry České republiky.

Výsledky

Autorka textu: Renáta Brožová

  • Facebook
  • Twitter