Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mladá žena navazuje v Telči na rodinnou tradici

/
/
/
1150 Zobrazení



V průmyslovém areálu na ulici Těšíkova se nenápadně ukrývají výrobní haly společnosti Heiru CZ. Výroba elektrických kabelů se do Telče přesunula z Rakouska před téměř dvaceti lety. Nebyla to však náhoda. Firmu tehdy vedl Rudolf Heinz, který měl za manželku Češku.

Do čela rodinné firmy se nedávno postavila jejich dcera, mladá žena Erika Heinz, která je tak už třetí generací pokračující v rodinné tradici. Její dědeček v polovině minulého století založil firmu zabývající se původně výrobou antén, postupně ale přešla na elektrické kabely.

Erice Heinz po kruté ráně osudu firma doslova spadla do klína. Dívka, která se do té doby zajímala spíše o humanitní vědy, musela ostře přeřadit a rychle se začít vzdělávat v oblasti řízení firmy a výroby kabelů.

V Telčské firmě Heiru CZ panuje uvolněná atmosféra.

„Všechno pro mě bylo nové, ale díky kolegům ve výrobě  se postupně dostávám do koloběhu firmy. Snažím se navázat na tradiční poctivou výrobu a přinést prvky moderního řízení,“ říká Erika Heinz s tím, že se nebrání ani investicím. „Nyní už připravuji investice do výrobních zařízení, zlepšení pracovních podmínek i do obnovy areálu.“

Heiru CZ v Telči ročně vyrobí tisíce kilometrů kabelů a kromě Česka a Rakouska vyváží své produkty například na Slovensko, do Maďarska, Německa, Itálie nebo Chorvatska.

Jedním z prvních kroků majitelky je také rozšíření týmu zaměstnanců. „Momentálně hledáme mistra údržby, řidiče VZV a technologa. Ozvat se nám můžete na mail personal@heiru.com, rádi Vám vše ukážeme,” dodává Erika Heinz s tím, že stávající zaměstnanci si ve firmě pochvalují zejména rodinnou atmosféru a lidský přístup.

Erika Heinz převzala společnost po svých rodičích.
  • Facebook
  • Twitter