Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Migrant z Alžírska vypadl za jízdy z podvozku kamionu na D1, mířil do Itálie

/
/
/
498 Zobrazení



V úterý 24. srpna vypadl 100. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu okolo šestnácté hodiny100. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu z jedoucího kamionu, pravděpodobně z prostoru podvozku, neznámý muž. Jeho tělo se po pádu na dálniční těleso odrazilo na okraj příkopu vedle dálnice.

„Při pádu se muž lehce zranil, stěžoval si na bolest na hrudi, proto ho záchranáři převezli na vyšetření do jihlavské nemocnice. Z nemocnice pak putoval s policisty na odbor cizinecké policie k provedení dalších procesních úkonů, které souvisely se stanovením totožnosti cizince.
Muž nebyl schopen prokázat oprávněnost pobytu vízem ani jiným cestovním dokumentem, který by ho opravňoval ke vstupu a pobytu na území České republiky. Dále vzniklo podezření, že cizinec vstoupil na území České republiky v době platnosti nařízení ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, ačkoli není oprávněn pobývat na území České republiky, neboť se na něj nevztahuje žádná z výjimek, které jsou uvedeny v ochranném opatření Ministerstva zdravotnictví ČR.

Mladík z Alžírska po pádu z kamionu, foto: Policie ČR


Na základě zjištěných informací jsme cizince zajistili a eskortovali na odbor cizinecké policie k dalšímu řízení. Za účasti tlumočníka policisté cizince vyslechli a provedli potřebné identifikační úkony, z nichž vyplynulo, že se jedná o dvaadvacetiletého státního příslušníka Alžírska. Cizinec uvedl, že cílem jeho cesty byla Itálie. Cizinec se podrobil testu na Covid-19 s negativním výsledkem. Policisté zahájili s cizincem správní řízení a po provedení všech procesních úkonů ho umístěni do Zařízení pro zajištěné cizince Vyšní Lhoty,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
Podle jejích slov mladý cizinec hazardoval se zdravím a především se svým životem, když do České republiky přicestoval ukrytý v prostoru podvozku kamionu. „Jeho cesta jen obrovskou náhodou neskončila tragicky. Pokud by tělo zůstalo ležet v jízdních pruzích, hrozilo, že by ho mohla srazit další projíždějící vozidla. V takovém případě mohla mít celá událost fatální následky,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter