Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek třetí v Dymokurech

/
/
/
1022 Zobrazení



Jediným roadracingovým závodem byl letos závod v Dymokurech a na jeho startu nemohl chybět havlíčkobrodský Michal Prášek. „Dymokury jsem jel už potřetí, a i přes nabitou startovní listinu konkurencí jsem se upřímně těšil. Jen ve třídě nad 600ccm nás bylo přihlášeno více než čtyřicet,“ říká Prášek.

V sobotu byly na programu tréninky a kvalifikace. Hned v první kvalifikaci ale Práškova motorka začala pocukávat a nešlo zrychlovat. „Na časy, co jsem tu jezdil minulý rok, ne a ne dosáhnout,“ vzpomíná Prášek, který hned po dojezdu začal pátrat a motorku opravovat. Před druhou kvalifikací přišla velká bouřka a šance na zajetí lepšího času byla pryč. „Přezul jsem gumy a jel si alespoň vyzkoušet, že jsem motorku opravil dobře.“

„Druhý závodní den jsem trochu v nervech strávil přemýšlením nad tím, jak nejlépe z dvanáctého místa vyjet a ujet, jaká je nejlepší stopa, kde přidat, ubrat, jak se dostat dopředu,“ uvažoval Prášek s vědomím, že s ním startuje evropská špička roadracingových jezdců.

Start do závodu se Práškovi povedl a vyrazil dopředu. Ovšem hned v prvním kole se propadl na patnácté místo. „Začal jsem pořádně tahat a dařilo se. Kolo od kola jsem předjížděl jezdce přede mnou, zajel jsem sedm nejrychlejších kol ze šestnácti. Když už jsem asi tři kola před cílem předjel road-racingového šampiona Didiera Gramse, dostal jsem se tak na třetí místo a začal jsem se hnát za vedoucími jezdci,“ popisuje Prášek, který cílem projel na třetím místě a na nejlepší ztratil pouhých 1,4 sekundy.

„Měl jsem cíl a povedlo se mi to. Jel jsem fakt výborně. To nadšení po mém dojezdu od všech okolo mě, pořadatelů, kolegů závodníků, rodiny, přátel, fanoušků, to byla neskutečná atmosféra a já si to moc užíval. Byl to fantastický závod a podle mých blízkých i neuvěřitelná podívaná,“ dodává havlíčkobrodský závodník a přidává poděkování.

„Děkuji Pavlovi Roháčovi – šéfovi týmu Roháč & Fejta motoracing, a všem našim sponzorům, všem týmovým kolegům a skvělé partě, která byla na závodech. Veliké díky patří rovněž organizátorům Petrovi a Báře Civínovým za skvěle připravený víkend, bylo to nezapomenutelné.“

V blízké době Michala Práška čekají závody na Slovakia Ringu a pod hlavičkou Alpe Adria v italské Adrii.

  • Facebook
  • Twitter