Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek ovládl Jarní cenu Brna

/
/
/
473 Zobrazení



Michal Prášek letos vstupuje do své 27. závodnické sezony v kariéře. Pro letošní rok ho čeká obrovská výzva, kdy bude startovat za německý tým Moto Life v prestižním mezinárodním německém šampionátu IDM na motocyklu Triumph v katerogii Supersport.

„Jarní cenu Brna jsme s týmem pojali jako testování před prvním závodem IDM, který se pojede už za necelé tři týdny na Sachsenringu. Hned od prvního dne testování jsme si s týmem parádně sedli a každý výjezd na trať byla obrovská radost, kdy se nám neustále dařilo poznávat a nastavit motorku a při tom zajíždět pořad rychlejší časy. Obě sobotní kvalifikace ve třídě do 600ccm se nám podařilo vyhrát s časem 2.06.2. V prvním sobotním závodě jsem neodstartoval ideálně, propadl jsem se na čtvrté místo, ale během několika kol jsem se dostal do vedení a s menším náskokem jsem vyhrál,“ popisuje Prášek.

Do nedělního závodu udělal ještě další změny na motorce. „Před startem jsem měl v hlavě, že chci pokořit hranici 2.06. Bohužel před našim závodem byla první zatáčka hodně politá olejem, kdy byl vapex v ideální stopě, což jsem věděl, že nás bude stát určitě nějaké desetiny. Start do závodu jsem měl zase slabší, ale během první zatáčky se mi podařilo dostat ze čtvrtého místa do vedení a začal jsem tahat, abych zajel můj vysnění čas. Bylo čtyři kola a mě při průjezdu cílovou rovinkou bliklo na dashboardu čas 2.05.9, začal jsem se hodně smát. Pak už jsem se snažil držet dobré tempo do konce závodu a cílovou čáru jsem proťal s náskokem 10 sekund,“ .

„Byl to vážně skvělý víkend, za který chci poděkovat celému týmu, který pracoval opravdu skvěle. Velké díky patří i našim fanouškům, kteří mě hnali dopředu. Moc děkuji za letošní příležitost, budu se snažit ze sebe vydat úplné maximum a pěvně věřím v dobré výsledky,“ uzavírá Prášek.

  • Facebook
  • Twitter