Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Michal Prášek na úvod sezóny v Chorvatsku dvakrát druhý

/
/
/
591 Zobrazení



O uplynulém víkendu odstartovala v chorvatském Grobniku nová sezóna Alpe Adria Championship. Na prvním ze šesti plánovaných podniků nechyběl ani havlíčkobrodský závodník Michal Prášek.

„Na tyto závody jsem se těšil, okruh v Grobniku mám hodně rád a to nejen proto, že tam stále držím dosud nepřekonaný traťový rekord z roku 2018,“ říká Prášek, který startoval v nejsilnější třídě Superbike.

V pátek se klasicky jely tři tréninky a v každém dalším Prášek postupně zrychloval. V sobotu byla na programu kvalifikace a první závod. „Do kvalifikace jsem vyrážel s tím, že si zajedu několik kol, pak vyměním gumy a pokusím se zajet co možná nejlepší časy. Jak jsem plánoval, tak se mi to podařilo. Kvalifikaci jsem vyhrál s časem 1:27.414 a do závodu jsem tak odstartoval z pole position,“ popisuje Prášek. Hned po startu mu ale motorka nechtěla jet, ztratil několik vteřin a propadl se na páté místo. „Okamžitě jsem začal tahat a i když to nebylo jednoduché, ve třetím kole už jel za prvním Marko Jermanem. Předjet se mu ho už nepodařilo a tak cílem projel jako druhý.

I do nedělního závodu Práše startoval z prvního místa, start se mu povedl a do první zatáčky najížděl třetí. „Chvilku jsem se předjížděl z Milošem Čihákem a pak už se hnal za Marko Jermanem. Tahal jsem  co to šlo, v každé zatáčce jsem byl těsně na něm, ale nepodařilo se mi ho předjet. Byl to však velmi pěkný závod a fakt jsem si ho užil,“ říká Prášek, který navíc v posledním kole zajel nejrychlejší kolo celého závodu. „Chtěl bych moc poděkovat Pavlovi Roháčovi, šéfovi týmu Roháč & Fejta Motoracing, i všem našim sponzorům,“ uzavírá Michal Prášek..

Příští závodní víkend Alpe Adria bude hostit za necelé dva týdny slovenský Slovakiaring, závody se jedou za dva týdny.

  • Facebook
  • Twitter